perjantai 5. elokuuta 2011

Ensimmäinen ratsastustunti SSC:ssa

En ole taaskaan päivitelly pitkään aikaan blogia, mutta tämän viikon aikana ei ole ollut oikein erityisiä tapahtumia tai muuta sellaista, josta olisi voinut kertoa.

Tänään oli minun ensimmäinen ratsastustuntini Shrivenham Saddle Clubissa (tunnetaan myös nimellä Defence Academy Saddle Club), ja vieläpä englannin kielellä. Oli ihana taas päästä ratsastamaan melkein parin kuukauden tauon jälkeen, vaikka hiukan jännittikin kun oli uusi paikka, eri kieli ja uudet ihmiset ja hepat :) Sain tunnilleni Bonty- nimisen tamman.
Annoin opettajalle FM-laitteen, jota olen käyttänyt Suomessa koulussa, koska kuulisin ja ymmärtäisin paremmin, kun saan helpommin selvää. Opettaja oli ainakin tyytyväinen laitteeseen, sillä ei tarvinnut montaa kertaa selittää yms.

Aluksi menin käynnistä raviin ja takaisin käyntiin siirtymisiä, jonka jälkeen otin jalustimet ylös ja sama tehtävä ilman jalustimia. Bonty on aluksi hieman hankala, mutta pieni näpäytys raipalla, niin sitten meni todella nätisti.
Tämän jälkeen menin ravi-laukka-ravi siirtymisiä, silloin sain ponin kulkemaan todella reippaasti :)

Opettajani kysyi haluaisinko hypätä ja tottakai halusin, joten aluksi hyppäsin pienen ristikon pari kertaa.  Vicky (rats.opettajan nimi ja tallin omistajan tytär) sanoikin ennen hyppäämistä, että Bonty RAKASTAA hyppäämistä, ja sen huomasi! Iskäkin sanoi, että poni oli innoissaan. Sitten Vicky laittoi pienen jumppasarjan, jonka viimeisen esteen nosti sitten pari suorituksen jälkeen.

Sitten hypättiin jo korkeampia esteitä, ensin okseri-yksi laukka-askel-pystyeste ja sitten pelkkä okseri. Okseria nostettiin vähän väliä, kunnes sitten ei enää pystynyt nostamaan. Tällöin tallin omistaja olikin tullut seuraamaan tuntiani ja todennut iskälle että ratsastan todella hyvin ja kukaan ei ole kuulemma hypännyt tässä maneesissa noin korkeita esteitä, paitsi hänen tyttärensä. :))
Itse olin ainakin tyytyväinen ratsastukseeni ja tykkäsin kun pääsin jo heti hyppäämään. Ponikin oli mahtava! Sai roimasti taputuksia <3
Maanantaina sitten taas seuraava tunti, jolloin iskäkin menee ratsastamaan :))

Tänään tuli myös muuttokuorma tuomaan tavaroita, jotka on kulkenut kahden viikon matkan Suomesta tänne Englannin Watchfieldiin. :))

Alla vielä muutama kuva tunnin alusta, koska lopputunnin iskä keskusteli tallin omistajan kanssa :)




Jumppasarja

Jumppasarja, jossa viimeistä
estettä on nostettu hieman

Lopuksi vielä harjausta ja rapusttelua.

2 kommenttia: