maanantai 8. elokuuta 2011

Rololla hyppäämistä :)

Tänään oli minun toinen ratsastustuntini, jolloin iskäkin tuli ratsastamaan. Sain Rolon, harflingerruunan. Hän on hieman laiska herra, mutta kunnon pohkeilla ja raipan näpäytyksellä poni meni nätisti ja reippaasti.

Ensin sain ravailla ja tehdä pääty-tympyröitä omaan tahtiin, kun Vicky keskistyi opettamaan iskääni. Sitten oli vuorossa laukka. Oli todella vaikea saada se oikea kolmitahtinen laukka, kunnes sitten pienellä yrittämisellä sain ponin laukkaamaan kunnolla. Seuraavaksi Vicky antoi minun hypätä ristikkoa ja sen jälkeen pystyestettä omaan tahtiin. Ensimmäisellä kertaa Rolo juoksi esteen ohi, ja Vicky sanoikin että Rolo tykkää kieltää ja juosta esteen ohi. Mutta seurava este mentiin yli :)
Sitten oli taas vuorossa jumppasarja, jossa Rolo kielsi monta kertaa, kunnes vihdoin hyppäsi yli. Yhden kerran Rolo kielsi kesken jumppasarjan ja lensin kaulalle :D Mutta kaikki hyvin loppu hyvin.

Sain aika omatoimisesti liikutella ponia, kun Vicky opetti iskääni. Kävelin hieman, tein voltteja ja pääty-ympyröitä ja hyppelin puomilla korotettua ristikkoa. Mutta sitten Vicky laittoi minulle hypättäväksi korkean pystyesteen (n.70-80cm), jota hyppelin lopputunnin. Ensimmäisellä kerralla Rolo jälleen juoksi esteen ohi, mutta loput menikin jo nätisti ja poni meni todella reippaasti kolmitahtisella laukalla yli :)) Rolo oli jo hikinen ja väsynyt, joten menin sitten loppukäynnit ja tunti loppui :))

Lopuksi vielä riisuin varusteet ja harjailin ponia. Rolo oli kiva poni ja tykkäsin siitä, vaikka välillä sitä sai käskeä eteenpäin vähän väliä :)) Seuraava tunti onkin torstaina ja silloin ratsunani toimii Ash-niminen heppa.

Alla vielä kuvia tunnista, jotka äiti otti:




Jumppasarja


Korotettu ristikko




Korkea pystyeste ja iskä kävelee
 Bertin kanssa taustalla

Rolo <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti