maanantai 26. joulukuuta 2011

Brittiläinen joulu

Tällä kertaa vietimme joulun Birttiläiseen tapaan, ja mamma ja pappakin tulivat viettämään sitä meidän kanssa.

Lauantaina (jouluaattona) menimme ensin tallille antamaan Morganille joululahja, joka oli upea sadeloimi, joka on myös hieman paksumpi eikä kiristä kuten hänen vanha loimensa. Menimme myös lenkin iskän koulualueella ilman satulaa, jokainen meistä kävi sen selässä: ensin minä ja Lotta, sitten Tommi ja lopuksi minä ja Lotta.
Illalla menimme syömään College farmiin joulupäivällinen. Siellä pidimme hauskaa ja söimme erinomaista ruokaa; mm. kalaa, kanaa, paahdettuja vihanneksia, jäätelökakkua jälkkäriksi tai sellaista joulujälkkäri (tyypillinen jälkiruoka täällä Briteissä). Avasimme myös pikkulahjat, mitkä saimme Colelge farmista kuuluen aterian yhteyteen. Kutsumme niitä Kräkkereiksi, ne on vanha perinne Briteissä:  sellainen pienilahja, joka on sidottu molemmin puolin tiukaksi ja avataan vetäen molemmista puolista. Sieltä tulee jokin päähine, pikkutavara ja vitsi. Lopuksi tulimme kotiin ja muu perhe lähti vielä keskiyön messulle (ns. joulukirkko, mutta pidetään keskiyöllä) ja itse jäin vahtimaan pikkusiskoani, joka oli jo nukkumassa.
Aamulla vihdoin heräsin monien ihmisten herättämä, sillä tänä aamuna avattaisiin lahjat, jotka pukki toi yöllä! Aamuni alkoi aika väsyneenä, kun eilen valvoin niin myöhään enkä saanut unenpäästä kiinni. Kuitenkin hivuttauduin olohuoneeseen ja näin JÄÄTÄVÄN kokoisen kasan kuusen alla! Yli puolet eivät edes mahtuneet kuusen alle. Söimme ensin aamupalan, ja sen jälkeen siirryimme lahjojen jakaus ja avaus-talkoisiin.  Siinä vietimme koko aamun repien paketteja auki, ja kyllä riitti riemua ja naurua jokaisen paketin jälkeen. Tänä vuonna sain todella paljon lahjoja, yli puolet oli sellaisia mitä en ole edes arvannut toivoa. Olin todella iloinen lahjoihini eikä ollut mitään lahjaa mitä en olisi halunnut saada tai minulla olisi jo ollut. Kaikki muutkin saivat todella paljon lahjoja tänä vuonna. Galdra sai todella paljon lahoja, ettei osannut oikein valita millä uudella lelulla oikein leikkisi milloinkin. Mun on turha ruveta luettelemaan kaikkia lahjoja, joten otin hieman kuvia näyttäen lahojani ja hieman pikkusisaruksienikin ja Galdran lahjoja.
Tämän jälkeen menimme sponsoriperheemme luo vierailemaan. Tyypillisesti Briteissä vietetään joulupäivällinen vasta 25.pvä, mutta jotkut voi viettää 24. ja 25.pvä jouluaterian eli kaksi ateriaa joulun kunniaksi. Emme kuitenkaan jääneet syömään, vaan olimme ns. juomassa lasilliset joulun kunniaksi ja mammalle ja papalle näytettiin heidän taloa (tyypillinen Brittiläinen kulmatalo, joka on rakennettu n. 1600-luvulla!) Saimme myös lahjat sponsoriperheeltä ja annoimme heillekin lahjat. Oli mukava nähdä heitä pitkästä aikaa ja saimme todella lämpimän vastaanoton ja näimme vähän enemmän heidän taloaan.
Päivällisen valmistimme omassa kodissamme; oli kinkkua, katkarapuja, salaattia, paahdettuja kasviksia, kalaa, kylmäsavulohta jne. Söimme mahamme täyteen, jonka jälkeen katoimme Harry Potter ja Kuoleman varjelukset osa 2 (jonka sain joululahjaksi). Leffan jälkeen oli hyvä käydä taas pöytään, jolloin oli vuorossa jälkiruoka eli minun tekemää juustokakkua ja kahvia. Juustokakkuni onnistui todella hyvin ja kaikki pitivät siitä.
Tällainen Brittiläinen joulu tällä kertaa. J
Morganin joululahja: uusi sadeloimi, samalla myös
lämpimämpi ja tilavampi mitä edellinen kulunut sadeloimi

Talvitakki ja uudet converset
Paita ja farkkulegginsit

Pari hupparia
Kirjoja, cd:tä, dvd:tä, kalenteri, peli ja pikkukrääsää

Elisan (paras ystäväni) lahjat: muumimuki ja sulkaata <3
Kalevala-koru
Blu-ray- laite

Rahaa
Galdran uudet lelut ja uusi peti

Galdra yhen joululahjanaan saaneen lelunsa kimpussa
Galdran talvitakki
Tommin ja Lotan lahjoja
Pyjamahousut ja sponsoriperheeltä saatu huivi joululahjana (minun)
Tommin kokoamisvaiheessa oleva lahja


Tommin ja Lotan lahjoja

3 kommenttia:

 1. Hih, toivottavasti pidit lahjasta! ;) <3

  VastaaPoista
 2. Vähänkö mukavalta kuulosti teidän joulu! Onko siellä yhtään lunta? Ja Galdra on ihan ylisöpö!! :DD

  VastaaPoista
 3. Elisa: Pidin todellakin! Nyt kelpaa juoda teetä, ku on ihana muumimuki ja suklaat hävis aika nopeesti rasiasta ;D <33

  Charlotta: Niin, oli se todella hauska kokemus :)) Lunta tääl ei oo yhtää, mut muutama päivä (joskus pari viikkoo sit) sato lunta, mut aika äkkii se sit häippäs myös...Niin hän on, kasvaa valtavaa vauhtia (on jo 6-7kk) ja tulee söpömmäksi ja vilkkaamaksi koko aja ;D

  VastaaPoista