tiistai 6. syyskuuta 2011

Koulun alotuspäivä

Kaikki varmasti haluavat kuulla miten kouluni alkoi täällä Englannissa.

Juu elikkä kouluni alkoi tänään (sama juttu kaikille kansainvälisille oppilaille, year 7:n ja year 12:n oppilaille) ja aloitan siis year 11:n, joka vastaa Suomen 9.luokkaa. OIkeasti ikäni mukaan minun pitäisi aloittaa Year 12, mikä on Sixth from eli lukio, mutta minut saatin hoidettua year 11:n luokalle.

Koulupuvusta en tykkää suoraan sanottuna, mutta onha se kiva ettei tarvitse kuluttaa aikaa siihen, että mitä laittaa päälle. Kesäajalla (eli Pääsiäisen jälkeen lokakuuhun saakka) käytetään valkoista T-paitaa, housuja tai hametta. Kengät täytyy olla mustat. Kravattia voi käyttää, mutta se on pakollinen sellaisten paitojen kanssa, jossa ei ole FCC:n logoa (Faringdon Community College = FCC). Hame täytyy olla polviin saakka, joten moni suosiikin hameen tiukan kriteerin takia housuja. Housut ja hameet ovat mustia kuten kengätkin. Kravatti on mustavalkoinen (klipsillä tai ihan vaan solmittava kravatti, minulla on jälkimmäinen).

Talviajalla (Lokakuusta pääsiäiseen) käytetään FCC:n logolla varustettua mustaa swetaria, jonka kanssa kravattia ja valkoista paitaa (pitkähihainen tai t-paita) ja housuja. Voi käyttää myös omia neuleita tai swetareita.

Jotkut opettajat ovat todella tiukkoja koulupukujen suhteen, kuten tänäänkin totesin, sillä espanjalaisella ja norjalaisella kaverillani oli liian lyhyet hameet joittenkin opettajien mielestä. Opettajaa täytyy herroitella tai rouvitella ja sanoa sukunimi.

Liikunassa käytetään t-paitaa tai pitkähihaista paitaa, jotka on FCC:n logolla varustettuja. Alaosa on sitten mustat shortsit tai tummansininen shortsi-hame yhdistelmä.

Kouluni siis alkoi hyvin ja tutustuttiin koulualueeseen ja joihinkin opettajiin ja tietysti uusiin kavereihin. Itselläni on nyt ainakin espanjalainen, chileläinen, norjalainen ja kanadalainen kaveri. Opettajat ovat todella ymmärtäväisiä ja ottavat huomioon huonokuuloisuuteni ja käyttävät FM-laitetta. Tänään oli myös extraenkun tunti, jolloin teimme tasokokeen. Minusta se oli aika helppo ja simppeleitä kysymyksiä oli.

Huomenna alkaakin sitten virallisesti se koulu 8.40 ja loppuu 3.15 joka ikinen päivä :) Kotiin tulen muiden Watchfieldissä asuvien oppilaiden tavoin eli bussilla.

Tässä on linkki kouluni nettisivuille, jos kiinnostaa lukea: http://www.fcc.oxon.sch.uk/


Kouluasuni kesäajalla

Tavliajan asun laitan tänne sit kun sitä joudun käyttämään ;)

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että sulla on kaikki mennyt siellä hyvin! Mä en pistäisi koulua pakostakaan! :D Onneksi asun suomessa! ;) Ookko värjänny hiuksiasi? Näyttävät tosi vaaleilta! Niin, ja tarviikko niitä yh:n muistiinpanoja (sillä skannerilla on niin kiva leikkiä! :DDDD)?

    VastaaPoista
  2. jep jep hyvin täällä menee, mutta ikävä Suomeen on suuri! :)) No joo en oo innostunut tost puvust, mut kyl kestän sitä vain tän vuoden ;)

    en oo värjänny yhtää toi on mun oikeee hiustenväri, ku mul oli viimeks sellaset tummanruskeet hiukset, nyt on oma väri ku edelline haalistui ajan myötä.

    hehhe, uskon et skanneri on mukava härveli, no joo voit sä niitäki muistiinpanoja pistellä, jos jaksat. Ikonenhan käyttää aika eri tapoja joissain muistiinpanoissa eri vuosina :DD

    VastaaPoista
  3. Moi Julia! Täällä seurakunnassa ollaan seurattu, erityisesti minä, sinun Englantiin siirtymistä ja tämä tuli viimeksi esiin eilen isoskoulutuksen ensimmäisellä kerralla! Näyttää että olet hienosti sopeutumassa sinne ja itse henk koht pidän ratsastusharrastuksestasi! (itsekin harrastanut 7-vuotiaasta asti.)
    Toivotan ja toivotamme, erityisesti minä, Tommi ja Mirka sulle sinne kaikkea hyvää!!!
    terveisin Milla-pappi

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Mukava kuulla, että olette pitäneet blogistani ja seuraillut sen avulla elämääni Englannissa :)
    Mukava sattuma, että osui juuri sille päivälle! :D
    Juu olen hyvin tänne sopeutunut, ja muutamia kavereitakin oon jo saanut ja kuuloni kanssa tulen hyvin toimeen, vaikka välillä ei kuulekkaan ihan kaikkea. Mutta ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä täällä, joten aina voi pyytää toistamaan, jos tarve vaatii.
    Joo ratsastus on minulle tärkeä osa elämääni, ja ratsastukseen liityviä päivityksiä tulee silloin tällöin :))

    Kiitoksia paljon, ja terveisiä myös sinne! :D

    T. Julia

    P.S. Vanhemmiltani vielä anteeksipyyntö, kun muuttotohinoissamme ja kiireissämme unohtivat laittaa jonkinlaista postia tai informaatiota etukäteen meidän muutostamme Eglantiin sinne Tuomiokirkkoseurakuntaan.

    VastaaPoista