tiistai 3. tammikuuta 2012

Paluu arkeen

Tämä joululoma on kulunut todella nopeasti ja nyt huomenna taas palaillaan jo normaaliin  arkeen, kun koulut alkaa taas täällä.

Tapaninpäivänä kävimme mamman ja papan kanssa Oxfordissa, mutta sitä ennen piipahdimme katsomassa ketunmetsästystä. Oli aika harmaa keli, mutta ihmisiä riitti! Oli upeita ratsukkoja upeine pukuineen ja koiria siellä täällä. Tämän birttiläisempää perinnettä en keksi millään. Tämä oli upea kokemus ja todella brittiläishenkinen perinne jo vuosien takaa. Tämän jälkeen matkamme jatkui Oxfordiin, jossa vierailimme tutuissa paikoissa mitä viimeiksi ihan perheen kesken kävimme. Kirjasto ja katedraali katoimme ulkoa päin ja shoppailimme loppu ajan hieman.



Mamma ja pappa lähtivät 27. päivä, jolloin hyvästelimme heidät ja iskä ja Tommi ajoivat heidät Lontoon Heathrow:lle. Itse suuntasin tallille hoitelemaan Morgania ja ratsastmaan hänellä pitkästä aikaa. Menin tällä kertaa koulua, kun viimeksi menin viikon verran esteitä. Menin kaikenlaisia ympyröitä ja laukannostoja. Loppuajan menin ilman jalustimia.

28.päivä Pikkuveljeni Tommi täytti 10 vuotta! Ja tottakai hän viettää synttärinsä minun kanssani siivoamassa laidunta! ;D No mikäs siinä, puhdasta ainakin tulin tuntien hikisen urakan jälkeen. Ratsastamaan emme kumpikaan menneet tällä kertaa.

29. päivä menimme iskän ja Tommin kanssa lenkille. Tarjouduin heidän mukaansa, saisin vähän muutaki virikettä kuin musiikin kuuntelua. Mä ja Tommi pyöräilimme ja iskä juoksi. Menimme Valkosen hevosen kukkulalle ja sieltä toista tietä takaisin kotiin. Matkaa tuli yhteensä yli 20km. Oli hikinen urakka ja vieläpä loppumatka lenkkeilimme vastatuuleen.

30. päivä menin äitini kanssa bussilla Swindoniin. Juoksimme kiireisesti bussipysäkille, mutta jouduimme kuitenkin odottamaan melkein tunnin (taisi yksi bussi jäädä välistä pois) ja vihdoin pääsimme kaksikerroksisen bussin kyytiin. Shoppailimme Swindonissa yllin kyllin ja sain itselleni uusia vaatteita. Lopussa kaatosade alkoi ja onneksemme iskä haki meidät juuri silloin. Kävimme vielä ruokakaupassa shoppailureissun jälkeen.

Uudenvuoden aattona muu perhe meni Swindonin lähellä sijaitsevan hotellin kylpylään (jossa oli SAUNA!) ja itse jäin kotiin. Vietin ajan yhteiskuntaoppia ja enkkua lukien ja kuunnellen musiikkia ja kouluttaen Galdraa.
Galdra on innokas oppimaan, kun tietää saavansa makupalan. Melkein joka kerta kun aloitan jotain hänen kanssaan, sieltä tulee heti innokas hännänheiluttaja katsomaan mitä on tekeillä. Hyppelyä hän rakastaa ja iskän mielestä hänestä tulee melkoinen agilitykoira (Galdra hyppää jopa paikaltaan itsensä korkeamman esteen!). Näyttelykehiäkin aiomme käydä läpi, sillä koko perheen haaveena olisi saada Galdralle pentuja joskus myöhemmin. Aika näyttää mitä tästä pennusta oikein tulee. :)

Vuosikin vierähti jälleen ja nyt on jo vuosi 2012! Herranjestas miten tämä aika kuluu niin nopeasti, vielä vuosi niin olen jo 18 ja kurvailen maanteillä omalla autolla! :D

Tämän päivän kunniaksi piipahdimme Walesin puolle Cardiffiin, jossa pääsimme pysäköimään Milleniumin stadionin juurelle. Galdra tuli mukanamme ja alkoi heti tutkia paikkoja. Söimme ensin, jonka jälkeen menimme kävelykadulle. Cardiffin keskusta oli jäätävän kokoinen ja yksi iso ostoskeskus ulottui melkein joka kadulle! Hauskinta oli, kun Galdra yritti napata puluja kiinni; aina kun pulu oli viiden metrin päässä, neiti suuntasi täyttä vauhtia kohti pulua ja hyppeli innoissaan pulun perään, kun se lensi pois. Taisimme hankkia kuitenkin  lintukoiran eikä paimenkoiraa. :)

2. ja 3. päivä vietimme vain kotona valmistautuen koulujen alkuun.

Bristolin silta
Pari Walesin lippua

Milleniumin stadion
Cardiffin keskustaa

keskustaa
Cardiffin kirjasto

keskustaa
vanha kirkko

´Cardiffin linna
Linnan torni

Linnan julkisivua
Parkkipaikkamme stadionin vieressä

Milleniumin stadion
Linnan tai luostarin rauniot Gloucesterissa (jonka kautta ajoimme takaisin kotiin)

Upea katedraali Gloucesterissa

Gloucester

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti