lauantai 24. joulukuuta 2011

Joululomakuulumisia

Lauantaina minulla oli joulujuhlat tallilla. Menin sinne pikkuveljeni kanssa. Meidät jaettiin ryhmiin, jossa pelasimme erilaisia ratsastusleikkejä satulan kanssa ja lopuksi ilman satulaa. Meillä molemmilla oli todella hauskaa ja naurua ja kannustuksia riitti! Putosin kyllä kerran leualleni ja satutin leukani ja niskani aika pahasti, mutta ei se mitään. Meillä oli tehtävänä mennä ilman satulaa ”pelastamaan” tiimimme jäsen toiselta puolelta kenttää ja mennä ratsastaen takaisin. Morgan ei tykännyt, kun oli kaksi ratsastajaa selässä, joten pukkilaukalla mentiin maaliin, mutta jossain välissä tasapaino horjui ja molemmat tipuimme toistemme päälle. Morgan itse käveli maaliin. Siinä vaan nauroimme kun lennettiin alas niin tyylikkäästi. x)

Sunnuntaina oli ratsastustunti, jolloin treenattiin laukkaa ja hypättiin jäätäviä esteitä. Minun piti pitkillä sivuilla laukata mahdollisimman kovaa ja lyhyillä sivuilla taas kontrolloida ponia. Sitten hyppäsimme kolmoissarjaa, jonka viimeistä estettä aina korotettiin lopulta n.110 senttiseksi. Siinä vaan yli kuin raketti. Opettaja kehui todella paljon, sillä Morgan on todella rehellinen hyppääjä ja voi hypätä kuinka korkeita esteitä tahansa kunhan ratsastaja vaan pysyy hereillä. Mutta opettaja sanoi, että Morgan ei ole mennyt noin isoja esteitä, kuin minun kanssani sunnuntaina.
Tässä este on n. 80cm, jota lopuksi sitten korotettiin n.110 senttiseksi
Tiistaina minulla piti olla kouluratsastuskurssi, mutta ei ollut paljoa osallistujia, jolloin treenasin seuraavan päivän estekisoihin. Ensin menin yksittäistä ristikkoa, josta tehtiin lopulta kolmoissarja. Kolmoissarja mentiin muutamaan otteeseen, ja aina viimeisen esteen jälkeen piti mennä jompaakumpaa sivua sen sivun laukassa. Tämä oli sopivasti se Morganin heikoin kohta, mutta hyviä pätkiä tuli. Lopulta oli kolmoissarjan jälkeen molemmilla puolilla esteet. Ensin mentiin kolmoissarjan jälkeen vasemmalle esteelle ja siitä oikealle esteelle ja myöhemmin toisinpäin; kolmoissarjan jälkeen oikealta esteeltä vasemmalle. Tämä oli kaikkein haastavin kohta, mutta muutamia hyviä kertoja tuli. Mutta itse tipuin aina kolmoissarjan viimeiseltä esteeltä kolme kertaa ja pari kertaa kaulalle, kun meillä molemmilla ei ollut oikein hyvä päivä ja laukat tahtoi olla välillä liian hitaita ja välillä liian nopeita eli tasaista tahtia ei oikein ollut. Nämä tehtävät olivat myös todella vaativia ponille, joten välillä tuli hieman ongelmia. Satutin ensimmäisessä pudotuksessa nilkkani pahasti, ettei kunnolla pystynyt astumaan, mutta takaisin selkään vaan ja muutama kerta vielä alas, niin ei siinä mitään. Morgan ja mä saimme kunnon treenin silloin, poni oli päästä häntään saakka hikinen. Laitoimme ponin tunnin kuntoon, viilensimme häntä ja veimme laitumelle.
Keskiviikkona olisi ollut minun ja Tommin estekurssi, ja minulla estekisat sen jälkeen. Tällä kertaa satutin nilkkani niin pahasti, etten voinut ratsastaa, joten menin Tommin kanssa tallille katsomaan hänen estekurssiaan ja kuvaamaan. Näin myös itse omin silmin, kuinka pikkuveljeni on kehittynyt pitkän ratsastustauon jälkeen; hän sai Morganin laukkaamaan ilman jonkun apua ja hyppäsi erinomaisesti ja muutenkin hallitsi ponin todella hyvin. Olin niin tyytyväinen Tommiin ja Morganiin. Välillä toki Morgan kieltäytyi esteillä ja kerran Tommi tippui ponin kaulan kautta alas, mutta meni taas takaisin selkään.  Morganilla oli myös selvästi parempi päivä kuin eilen. Vaikka hän ei aina välillä viitsinyt kulkea eteenpäin tai mennä esteen yli, mutta kyllä sitten kun ratsastaja on valppaana ja antaa riittävät avut, sitten mennään esteen yli ja reippaasti. Mutta pääosin tunti meni erinomaisesti.
Torstaina oli iskällä, Tommilla ja minulla maastoretki. Nilkkanikin oli onneksi hieman parantunut ja pääsin mukaan iskän ja Tommin kanssa maastoon. Tommi meni Thomas-nimisellä mustalla ponilla, Iskä Shilo-nimisellä shirehevosristeytyksellä ja minä menin Morganilla. Meille tuli yksi opas mukaan retkellemme. Kiersimme iskän koulualueen ja sieltä menimme pitkän maastolenkin kiertäen Watchfieldin ympäri. Paluumatkalla ratsastimme talomme ohi ja sieltä takaisin tallille. Morganilla oli hirveästi energiaa ja välillä huiskutti päätään sinne ja tänne. Välillä hän tykkäsi nähdä mörköjä siellä täällä. Iskällä oli hieman sama ongelma Shilon kanssa ja Shilo myös pelästyi takaa tulevia autoja. Tommin poni oli myös reippaalla päällä ja tahtoi ravata koko ajan. Tänään oli siis hyvä ja energinen päivä kaikilla hevosilla. Sääkin oli aurinkoinen ja lämmin. Lopuksi hoidimme hevoset kuntoon ja Shilo ja Morgan vietiin laitumelle.
Perjantaina menin tallille ratsastelemaan ja siivoilemaan tallia parin heppakaverini kanssa. Toki siinä myös pidettiin hieman hauskaa. J Ratsastin ilman satulaa ja Morgan oli reippaalla päivällä. Oli mukava päivä.

Pahoittelen joidenkin kuvien heikkolaatuisuudesta. Blogger reistali taas kuvien latauksessa ja muutenkin maneesissa otetut kuvat voivat olla hieman huonompilaatuisia kuin ulkona otetut kuvat.
Tällä kertaa tuli pitkä päivitys, ja sunnuntaina tai maanantaina tuleekin sitten joulupotsaus, jossa kerron Brittiläisestä joulusta ja voin ehkä paljastaa joitakin lahjoja mitä sain. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti