tiistai 6. joulukuuta 2011

viikonloppuni

Perjantaina oli iskällä, Tommilla ja minulla ratsastustunti. Minulla oli siis taas pitkästä aikaa ratsastustunti (viimeksi se oli kuukausi sitten). Menin Joeylla, Tommi Morganilla ja iskä Clydella. Joey on shettis x welsh-risteytysponi n. 110-120 senttinen pikku omapäinen poniherra. Joey ei olekkaan monen lemppariponi ja se tykkää mennä oman päänsä mukaan tai heittää kaikki selästään. Olen mennyt kerran sillä, kun se tiputti yhden tytön alas ja menin vapaaehtoisena sen selkään saamaan poni taas ruotuun. Olen myös aina tykännyt hieman omapäisimmistä poneista. :))

Aluksi harjoittelimme temmonvaihteluja ja siitä suoraan pysähdykseen tai käyntiin. Ravissa ja laukassa. Nämä  oli ponille haastavia, sillä se ei ole tottunut oikein hidastamaan ja siitä suoraan pysähdykseen, vaan tykkää kaahata ympäri kenttää. Muutama hyvä pätkä tuli. Seuraavaksi oli ympyrällä pohkeenväistö ravissa ja laukassa, se meni todella hienosti. Välillä oli myös laukka-ravi-laukka siirtymisiä ympyrällä. Lopuksi hyppäsin jumppasarjan ja viimeisellä kerralla 60-70cm esteen, jonka yli Joey meni kuin raketti. Opettaja ei uskonut ponin menevän siitä ekalla kerralla. Muutenkin Joey oikein imi estitä ja parilta opettajalta tuli kehut, kun poni meni niin upeasti esteet ilman mitään komplikaatioita ja muutenkin poni pysyi koko tunnin käsissä ei sen kummempia pukkeja. Välillä kyllä tahtoi ajautua pois ympyrältä tai hieman pelleillä hidastelemalla ja haluttomuudellaan tehdä jotain, mutta raipan näpäytyksellä poni jaksoi taas käyttäytyä.

Lauantaina olimme iskän, Tommin, Lotan ja Galdra-neitimme kanssa Faringdonissa, jossa oli "joulumarkkinat", siellä oli kaikkea: tivoli, jäätävän iso joulukuusi, kojuja, joulukoristeita, poliiseja, palomiehiä, joulukuoro, "tekolunta" jne. Olimme vähän aikaa siellä, mutta oli upea kokemus nähdä vähän englantilaista joulutunnelmaa. :) Lopuksi ajoimme College Farmiin syömään päivällistä. Ai niin muuten, äiti vietti koko päivän Lontoossa oman kielikurssinsa kanssa.

Sunnuntaina menimme tallille Lotan, Tommin ja iskän kanssa siivoomaan Morganin laidun ja maastoilemaan. Menin jälleen Joeylla, Lotta Morganilla (Tommin sen jälkeen) ja iskä talutti Lottaa. Ratsastimme iskän koulualueen läpi kohti kotiamme, jonka matkan varrella minun ratsuni tunki päänsä pesaaseen parikin otteeseen. Iskä vaan naureskeli, kun poni nosti päänsä pois pensaasta mukanaan oksa, jossa oli lehtiä, kyllä se minuakin heiman huvitti. ;) Kotona otimme mukaan porkkanat ja muutama kuvakin napattiin poneista kotipihallamme. Sitten kävelimme takasin tallille päin.

Sunnuntaina tapasin myös espanjalaisen ja kanadalaisen kaverini ja vietin illan heidän kanssaan kuvia räpsien ja rupatellen. Oli taas hauska nähdä kavereita vapaa-ajallakin, kun en ole oikein ehtinyt pitkään aikaan tallin ja koulutehtävien takia.

Kuvat näköjää meni sekaiseen järjestykseen, mutta älkää välittäkö siitä :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti