tiistai 16. elokuuta 2011

Ratsastustunti ja illemalla The Jubilee Centreen

Tänään oli ratsastustunti, jolloin ratsastin taas Ashilla. Ash on mun suosikkihevonen, ja Bonty on myös. Tänään oli taas eri opettaja. Tommi (pikkuveljeni) tuli kuvamaan tuntiani, kun kovasti halusi tulla mukaan tallille.:))

Aluksi menin ensin käyntiä, jonka jälkeen aloitin ravaamaan. Ravissa mentiin molempiin suuntiin pääty-ympyröitä ja sama laukassa molempiin suuntiin. Ash meni tänään reippaammin, mutta pysyi hallinnassa eikä ollut niin vahva kuin viimeiksi. Sitten ravasin ravissa puomeja, jotka heppa ylitti innostuneesti korvat pystyssä. Opettajakin kehui kun poika menee niin nätisti puomit yli. Sitten mentiin ristikkoa ensin ravissa. Sitten laukassa ennen ristokka tein kontrollivoltin, jotta Ash pysyy hallinassa ja sitten ristikon yli rauhallisesti, mutta reippaasti. Tämän jälkeen ristikkoa korotettiin ja menin samalla tavalla laukassa ja ennen ristikkoa kontrollivoltti.
Opettajalta sain roimasti kehuja, kun Ash meni yli niin reippaasti, mutta ei ollut niin vahva ja pysyi hallinassa. Eikä heppa edes kieltäytynyt tai epäiröinyt eli meni paremmin kuin viime kerralla.

Sitten otettiin pieni jumppahetki, jolloin jumppasin käsi ja jalkoja. Tämän jälkeen otettiin jalustimet pois ja ensin käynnissä sitten ravissa kenttää ympäri. Sitten ravissa suunnanvaihdoksia, pääty-ympyröitä ja kolmikaarisia kiemurauria. Kaikki ilman jalustimia.

Hieman ravailtuamme ilman jalustimia laitoin jalustimet takaisin ja hypättiin ristikko-yksi laukka-askel-pystyeste - sarjaa, ennen estettä taas kontrollivoltti. Ensimmäisellä Ash laukkasi ohi, mutta toisella laukattiin reippaasti yli. Sain taas paljon kehuja ja Ash sai paljon taputuksia. Tämä mentiin pari kertaa, ja sitten siirryttiin käyntiin. Oli vielä viisi minuuttia aikaa, joten mentiin ravissa yksi kolmikaarinen kiemuraura jalustimen kanssa ravaten. Sitten olikin loppukäyntien vuoro.

Tänään keskityttiin enemmän teiden ratsastamiseen eli paljon suunnanvaihdoksia, kontrollivoltteja, pääty-ympyröitä ja kolmikaarisia kiemurauria ja ilman jalustimia myöskin. Oli hyvä niitäkin välillä harjoitella ja keskittyä istuntaani ja olkapäihini, jotka onkin minun heikkoin kohta. En hoksaa aina pitää olkapäät takana rentoutuneena laukassa ja hypätessä, joten ilman jalustimia kun ravailin, niin harjoittelimme myös pitämään olkapääni oikeassa kohtaa.

Seuraava ratsastustunti on ehkä lauantaina, jolloin saan Ashin. Iskäkin tulee silloin ehkä taas ratsastamaan.

Tänä illalla menemme vielä Tommi, iskä ja minä The Jubilee Centreen, jossa tapaa vähän muitakin lapsia ja nuoria. Vitämme sillä vähän aikaa. Perjantaina menemme Lontooseen, lauantaina on ehkä ratsastustunti ja sunnuntaina lähdemme Skotlantiin ja olemme siellä muutaman päivän. Elikkä tämmöinen loppuviikko tiedossa :D

Lopuksi vielä Tommin ottamia kuvia tunnista:



<3

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti