sunnuntai 7. elokuuta 2011

Avebury, Stonehenge, Bournemouth ja Poole

Tänään päätettiin lähteä retkeilemään kohti Englannin rannikkoa. Aamu alkoi jo sateisena, mutta vähän väliä aurinkokin paistoi.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Avebury, jossa oli Stonehengeä vanhempi pystykivistä muodostunut valtava kehä kylän ympärille. Siellä oli myös löydetty ensimmäiset merkit siitä, että koira on ollut ihmisten ystävä. Se on rakennettu 3000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Seuraavaksi pistäydyimme Stonehengessä, mutta ensin söimme välipalan meijän lava-auton lavalla :)) Juuri silloin alkoi myös sataa, mutta onneksi juuri laantui ja ehdimme mennä vilkaisemaan tätä vanhaa ja vaikuttavaa kivimonumenttia. Olen itse nähnyt vain kuvia tästä paikasta, mutta kun näki sen ihan oikeasti, niin se veti kyl hiljaiseksi. Se oli upea!

Sittten oli määränpäänä Bournemouth, rantakaupunki, jossa iskä on 13-vuotiaana ollut kielimatkalla.
Kierreltiin hiukan kaupunkia, rantaa ja kaupungin puistoa. Bournemouth oli kyllä todella ihana ja kaunis kaupunki, joka vaikutti melkein kuin Lontoolta, mutta ranta ja sen tuoma tuulahdus kaupunkiin sai sen kuitenkin näyttämään ainutlaatuiselta. :)) Lopuksi ajoimme iskän isäntäperheen talon ohi kohti Poolea, jossa katselimme Poolen satamaa ja sitten kurvailimme kaupungin halki kohti Swindonia.

Ajoimme New Forestin kansallispuiston läpi, ja näimme muutamia puolivillejä Newforestinponilaumoja. Oli ihana nähdä ponit tuolla tavalla vapaana ja villinä laiduntamassa kansallispuiston kanervaniityillä.

Swindoniin päästyämme pistäydyimme syömässä College Farmissa illallista, kun oli jo myöhä laittaa kotona ruokaa ja oli jo hirveä nälkä ehinyt matkabn varrella tulemaan :))
Illallisen jälkeen olimme taas kotonamme, ja huomenna onkin taas ratsastustunti, jolloin iskäkin menee ratsastamaan!

Sitä odotellessa voitte silmäillä päivän aikana otettuja kuvia retkikohteistamme:

Avenury Circle

Silbury Hill, muinainen ihmisen
rankentama kukkula, jonka
ohi ajoimme

Stonehenge

Bournemouthin kaupunki

Puisto Bournemouthissa

Bournemouthin ranta

Poolen satama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti