keskiviikko 31. elokuuta 2011

Muutaman päivän blogipäivitys

En ole paljoa blogiani päivittänyt, ja pyydän siitä anteeksi. Mutta nyt aionkin kertoa vähän kuluineista päivistä.

Lauantaina kävimme jälleen Swindonissa, mutta tällä kertaa olimme hieman pidempään kuin viimeiksi, jolloin satoi. Shoppailimme vähän urheiluliikkeessä, jossa oli huimat alennukset, jonka jälkeen söimme Fish and Chips - ravintolassa perheaterian. Kävimme kuitenkin ennen Swindonin keskustaan tuloa Swindonin vanhassa kaupungissa, jossa söimme jäätelöt paikallisessa jäätelöbaarissa. Ne jäätelöt olivat mahtavan makusia, ja ne olivat kotitekoisia jäätelöitä.

Sunnuntaina olimme vain kotona ja lenkkeilimme Galdran kanssa.

Maanantaina kävimme Wantagessa. Wantage on pikkumaaseutukylä, joka on 15 mailin päässä meidän kotikylästämme. Se oli upea paikka, jossa söimme kolmioleivät ja joimme limsat kylän pienellä toriaukiolla.

Tiistaina oli taas samanlainen päivä kuin sunnuntaina.

Keskiviikkona oli minun ja Tommin ratsastustunti. Menin tällä kertaa Morganilla, mustankirjavalla iskokokoisella ja hieman pulskalla ponilla. Tällä kertaa emme ottaneet kameraa mukaan, mutta ehkä ensi kerralla tulee sitten näpättyä muutama kuva. ;)

Morgan oli vauhdikas ponski, joka RAKASTI hyppäämistä. Ensin vähän lämmiteltiin ja kokeiltiin eri askellajeja, jonka jälkeen sain hypätä Morganilla. Se oli todella reipas ja hyppäsi täysillä esteen yli joka kerta. Semmoinen juttu mikä piti aina muistaa, kun ratsastin tällä ponilla: kädet tavallista ylhäällä, sillä muuten lähtee pukkikone käyntiin. :))

Lopputunti väisteltiin ympyrällä, ensin pääty-ympyrästä tiivistän keskelle kohti väistäen ja sama keskeltä isolle pääty-ympyrälle. Sama toiseen suuntaan. Poni oli mahtava ja venytti kaulaa todella hienosti ja asettui oikein. Opettajaltakin sain kehuja kun ponski menee niin nätisti kaula kaarella ja korvat höröllä. Ensimmäiset väistöt ratsastin ilman jalustimia ja pari väistöä jalustimien kera. Väistöjen välisssä harjoittelin myös etuosakäännöksiä.

Tommin tunti oli tuntini jälkeen, ja hän sai ratsukseen pienen Joey-nimisen rautiaankirjavan tamman. Joey ei oikein piitannut taluttajasta ja yritti vähän väliä näykkäistä mua. Tommi meni tänään enemmän raviharjoituksia mm. ensin kokeiltiin kevyttä ravia, mikä meni todella hienosti, kevyttä ravia ilman käsiä ohjissa, mikä myös sujui upeasti, ja lopuksi kevyessä istunnassa ravaten, ja sekin meni upeasti.
Sitten hän vielä käynnissä meni kevyessä istunassa ja kädet sivuille levitettynä. Tommi sai todella paljon kehuja opettajalta, kun hänellä meni todella hienosti kaikki tehtävät.
Lopuksi hän teki vielä muutaman maailmanympärysmatkan, jotka myös meni upeasti ja vikkelästi. Olin tyytyväinen pikkuveljeni suorituksiin ja Tommi oli myös itse tyytyväinen omaan ratsastukseensa. Hän ihastui Joey-poniin, ja tuleekin ratsastamaan sillä sitten seuraavalla kerralla eli perjantaina. Itse menen myös perjantaina ratstastamaan, mutta oma ratsuni ei ole vielä selvillä. :))
Wantage


Wantage

Siinä neiti nukkuu <3

perjantai 26. elokuuta 2011

Ratsastustunti myrskysäällä

Tänään oli ratsastustunti Ashilla. Menimme ensin alkukäynnit, jonka jälkeen nostin ravin. Seuraava tehtävä oli ravi-käynti-ravi siirtymisiä ilman jalustimia ja sitten laukka-ravi-laukka siirtymisiä ilman jalustimia. Tämän jälkeen opettaja halusi, että harjoittelen hieman temmonvaihteluja. Se olikin hieman hankalaa, sillä Ash helposti menee käyntiin, jos ravia hidastaa. Mutta lopuksi onnistuin hidastamaan ravia normaalista hitaampaan ja pysäyttämään hevosen ravissa. Lopuksi hyppäsin ristikkoa muutaman kerran. Ensimmäisellä kerralla heppa ohitti esteen, mutta pari muuta mentiin täydellisesti yli. Nyt oli oikeat ponnistuspaikatkin, sillä Ash tykkää loikata kaukaa esteen yli. Hieno poika oli tänään!

Seuraavaksi oli iskän ja pikkuveljeni tunti ja talutin Tommia. Tommin ja iskän tunnin alussa puhkesi rajuilma, jolloin salamoi ja satoi kaatamalla. Joten pojat menivät käyntitunnin. Ensin vähän pysähtymisiä, jonka jälkeen ratsastettiin erilaisia teitä mm. kahdeksikkoa, kääntymisiä jne. Tommilla meni hienosti, ja ei melkein tarvinnut minua. Niin muuten Iskä meni jälleen Bertillä ja Tommi meni Rololla, jolla minäkin olin aikaisemmin kerran mennyt.





Laukkaa ilman jalustimia ja kädet säätää jotain omaa... :D


torstai 25. elokuuta 2011

Skotlannin reissu ja uusi perheenjäsen


LUE LOPPUUN ASTI, LOPUSSA PIENI ILOUUTINEN :D
Maanantaina oli pitkä päivä ja paljon on nähty.
Ensin ajoimme Invernessiin, ja kiertelimme kaupunkia. Inverness on ylämaitten pääkaupunki. Tämän jälkeen ajoimme Loch Nessin rantaa pitkin Loch Ness Centreen, jossa kiertelimme jälleen paikassa. Kävimme myös Loch Ness – museossa, jossa oli upeita viedoestiyksiä tästä kuuluisasta mysteerisestä monsterista. Nämä videoesitykset olivat välillä arvoituksellisia, joten ne saivat mielikuvituksen liikkeelle. Onko tämä hirviö oikeasti olemassa ja muutenkin minkälainen hirviö on kyseessä? Näihin kysymyksiin kaikki muutkin ihmiset varmasti haluaisivat vastauksen.
Tämän arvoituksen jälkeen jatkoimme matkaa upeiden tunturimaisemien parissa. Kyllä tämä ylämaa on kaunista seutua, joka vangitsee mielen sen kauneudellaan.
Kävimme syömässä pienessä ravintolassa, jonka jälkeen ajoimme Glennvinnan maasillalle. Sieltähän meni se Tylypahkan pikajuna. Näimme myös sen meren, josta nousi se purjevene vedestä siinä Harry Potter ja Liekehtivä pikari- elokuvasta ja Harry ratsastaa ensimmäistä kertaa Hiinokalla Azkabanin vanki- elokuvassa. Tuli itselle niin upea tunne, kun näki nämä paikat. Olin haltiossani! :D
Ajettiin mökillepäin tunturimaisemia pitkin, ja olimme mökissä vasta puoli yhdeksän aikaan illalla. Oli mahtavaa, kun koko päivä nähtiin monta erilaista paikkaa! :DD
Tiistaina heräsimme jälleen ajoissa, mutta kohteita oli vain muutama verrattuna eilen. Tänään oli etappeina Pitlochry – kaupunki, Balmoral Castle ja Queen’s view.
Kiertelimme tässä Pitlochry- nimisessä kaupungissa muutaman tunnin, ja myös söimme croissantit ja pullat siellä. Tämän jälkeen ajoimme Skotlannin pienimmän panimon kautta kuningattaren kesäasunnolle Balmoral Castleen. Kuningatar oli nyt siellä, joten linnaa ei päässyt tällä kertaa näkemään, mutta portit ainakin nähtiin ja pieni matkamuistomyymälä. Olimme pienen hetken täällä ja jatkoimme matkaa samaa reittiä takaisin mökillemme. Mutta ohitettuamme Pitlochryn, menimme katsomaan Queen’s viewtä. Se on tunnettu näköalapaikka, joka oli upea! J Tämän jälkeen ajoimme sitten mökille ja pikkusisarukseni menivät iskän kanssa uimaan ja saunaan tämän mökkialueen päärakennukseen. Äiti ja minä laitoimme paikkoja kuntoon huomista lähtöä varten ja valmistimme ruuat.
Keskiviikkona heräsimme jälleen aikaisin ja suuntasimme kohti kotia. Ajoimme ensin Alnwickin linnaan, joka on yksi Harry Potter – leffojen kuvauspaikka. Oli kyllä upea paikka ja näimme Dumbledoren ja Hagridin! No ei ne ihan niitä näyttelijöitä ollut, mut veti aika hauskaa show’ta siellä. Oli siellä myös petolintuja ja kaikenlaista muutakin linnan historiaan liittyviä juttuja.
Mutta keskiviikko oli meille TÄRKEÄ päivä, sillä saimme uuden perheenjäsenen. Nimittäin KOIRANPENTU! Menimme tapaamaan kasvattajia illansuussa ja oli viehättävä paikka TÄYNNÄ koiria. Galdra ja hän muut sisarukset olivat aluksi ujoja, mutta sitten ne pennut juoksivat ja vilisivät jaloissamme koko ajan kun tottuivat meihin. Galdra on shetlanninlammaskoiranarttu, joka on syntynyt 28.5. Melkein kolmikuukautinen narttupentu kyseessä ja älykäs ja utelias sellainen :D
Mutta semmoinen oli meidän reissu ja lisää saatte totta kai kuulla meidän uudesta tulokkaastamme myöhemminkin ;DD
Alla vielä kuvia reissustamme:

Inverness

Skotlantilaisia miehiä soittamassa säkkipilliä Invernessissä

Loch Ness


Loch Nessin patsas



Glenmvinnanin maasilta

Glenfinnanin monumentti ja Loch Shiel
Pitlochry

Tyypilliset skotlantilaiset asut

Skotlannin pienin panimo

Kanervaniitty ja lammas

Skotlanti

Balmoral Castlen portti ja poliisit vartioimassa siinä

Queen's view


Alnwick Castle

Aavikkohaukka

Tämä kohta on kuvattu Alnwick Castlessa

Tässä kohtaa oli Harryn ensimmäinen luudalla lento kuvattu :)

Alnwick Castle

Alnwick Castlen sisäpiha

Alnwick Castlen sisäpiha

Alnwick Castlen sisäpiha

Dumbledore ja Hagrid

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Perillä Skotlannissa


Muutaman päivän retki Skotlantiin on alkamassa! Tänään ajoimme Carlisleen, jossa vietimme yön hienossa Premier Inn – hotellissa.
Ajettiin Swindonista Carlisleen hieman yli neljän tunnin matkan. Kävimme Liverpoolissa katsomassa Ansfieldin ja Evertonin stadioneita. Stadioneihin emme menneet sisälle, vaan räpsimme muutaman kuvan näistä kahdesta ja jatkoimme matkaa. Carlisleen lähestyttyä alkoi sataa ja sitä jatkui melkein koko matkan hotellille päästyämme.
Tänään ajoimme vihdoinkin määränpäähämme Skotlannin Blair Atholliin. Kaunis pieni kylä, jossa majoittauduimme mökkiin aivan joen varrella. Tänään ei ollut paljon ohjelmaa, mutta enne tänne saavuttuamme kävimme Edinburghissa vierailemassa tässä kuuluisassa Edinburghin linnassa. Oli kyllä valtavan kokoinen ja linnan pihalta näki todella kauas, kun kukkulalla kerran olikin. Saavuttuamme mökkiin kävimme iltakävelyllä ja syömässä paikallisessa Fish And Chips- ravintolassa.
Nyt oon päivänetissä, joka tilattiin juuri vähän aikaa sitten, että päivittelyä tulee sitten kun nettiyhteys on saatavilla. Eli en siis pysty varmaan päivittelemään joka piävä, mutta ainakin viimeistään, kun olemme taas kotonamme. :))

Alla vielä kuvia retkeilystämme:


Ansfield Stadium


Édinburgh Castle

Edinburgh Castle

Maisemakuvaa linnasta

Meidän mökki ja joki menee siinä vieressä

Meijän mökki

Ylämaan karjaa (Skotlannin oma lehmärotu)

lauantai 20. elokuuta 2011

Ratsastustunti

Tänään oli taas ratsastustunti, jolloin menin Ashillä ja iskä meni Bertillä.

Aluksi menin alkukäynnit, jonka jälkeen ravailin ja tein pääty-ympyröitä. Laukassa mentiin sama juttu. Vaihdeltiin suuntia ja ravailin puomien yli. En hypännyt tänään kun heppa oli niin väsynyt. Omatoimisesti menin käynnissä ja harjoitusravissa voltteja. Lopuksi ratsastin Ashin kentän keskelle, pysäytin hepan ja otin jalustimen pois. Sitten oli vuorossa mennä hepan ympäri selästä käsin. Ensin istuen ja sitten maaten. Opettaja otti aikaa ja istuen meni 9 sek ja maaten 12 sek. Ensi kerralla pitäisi saada parempi aika. :))

Iskä harjoitteli taas pujottelua, puomeja ja kevyttä istuntaa, jotta tasapaino kehittyy. Iskällä meni todella hienosti ja heppakin pysyi jo paremmin käsissä. :)

Tämmöinen perustunti tänään ja tänään myös matkaamme kohti Skotlantia, jossa olemme muutaman päivän. Ensin yövymme kuitenkin seuraavan yön Carlislessa ja huomenna olemme perillä Skotlannissa.

Alla vielä Tommin ottamia kuvia tunnista: