sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Portsmouth ja ratsastustunti

Viikko on taas hujahtanut nopeasti ja onkin taas päivittelyn aika.

Viikolla ei nyt sitten mitää erityistä tapahtunut, kun koulua ja kaverietten kanssa oloa. Tärkein käännekohta olikin varmaan, että minulle oltiin hommaamassa vuokraheppaa tuolta tallilta missä käyn ratsastamassa. Perjantaina sitten selvisi, että meille on tulossa vuokraheppa, Morgan, kun se sopii koko perheelle.

Lauantaina lähdimme retkeilemään jälleen. Kohteina olivat Hayling ja Portsmouth. Olimme päättäneet aluksi lähteä Lontooseen, mutta lauantaista tuli niin kuuma päivä, että päätimme mennä nauttimaan auringosta rannikolle. Portsmouthiin ajettua huomasimme Haylingin saaren, jossa oli jäätävän pitkä uimaranta, TÄYDELLISTÄ! Olimme siellä muutaman tunnin rannalla ja rannalla olleessa huvipuistossa, jossa Lotta ja Tommi pääsivät nauttimaan huvipuistolaitteista. Lotta oli ainakin hymysuin koko päivän! Iskäkin lähti lokakuiselle uinnille Haylingin rannalla. On tämä Englannin syksy helteitä täynnä! Tykkään! <3

Seuraavaksi ajoimme Portsmouthiin, Englannin merivoimien tärkeimpään kaupunkiin. Tämä kaupunki on olllut Englannin merivoimien tukikohta jo kauan aikaa. 1500-luvulla Trafalganin taistelussa olleen amiraali Nelsonin laiva HMS Victory on vieläkin käyttökelpoisena Portsmouthin satamassa. Oli se kyllä upea! Kävimme turistiveneellä ajelemassa ja katsomassa sotalaivoja ja vanhoja purjelaivoja merestä käsin. Se oli kyllä upea kokemus ja uskomattoman kaunis satamakaupunki tämä Portsmouth on. Ja tämä kaupunki on niin tärkeä koko Englannille ja sen merivoimille.

Illalla ajoimme takaisin kotiin College Farmin kautta, jossa kävimme syömässä ennen kotiin menoa.

Sunnuntaina oli ratsastustunti, jolloin menin Morganilla. Tunti meni hyvin. Ensin olimme maneesissa menimme askellajit läpi jalustimien kera ja ilman jalustimia. Menimme myös muutaman kerran puomeja ilman jalustimia. Maneesissa Morgan oli hieman laiskahko ja ei viitsinyt oikein mennä reippaasti, mutta sitten siirryimme ulos. Johan ponille tuli energiaa kun näki esteitä ympärillään! Aluksi menimme ravia ja laukkaa molempiin suuntiin ja hyppäsimme pystyä muutamaan kertaan. ja pari kertaa sellaisen ison rengasesteen.
Sitten Vicky pisti pystyn jälkeen pari estettä vinottain (toinen vasemmalle ja toinen oikealle) ja aluksi mentiin pystyn jälkeen ensin vasemmalle ja toisella kertaa pystyn jälkeen oikealle. Morgan meni hienosti ja kontrolloin ponin hyvin seuraavalle esteelle.
Sitten Vicky huusi pystyn kohdalla kumpaan suuntaan olen menossa. Tämä mentiin moneen kertaan, ja jokaisella kerralla menin juuri oikean esteen kohdalle ja Morgan pysyi hyvin käsissä.
Olin tyytyväinen tuntiini, mutta välillä Morgan oli hiemän kärsimätön ja huiskutteli päätään ja tahtoi mennä kovaa, mutta tein pikkupidätyksen ennen pystyä, joten poni pysyi hyvin käsissä. Oli hieno poni ja hyppäsi kaikki esteet täydellisesti!

Galdrakin oli tallilla mukana ja tapasi ihmisiä, koiria ja hevosia. Hän tykkäsi ja häntä heilui niin kovaa, että olisi voinut repeytyä irti, niin iloinen hän oli! Hienosti hän myös käyttäytyi.

Tällaista tällä kertaa. :))
Ja loppuun vielä kuvia:




Hayling


HMS Warrior 1860

HMS Warrior 1860


Kyllä Suomen laivasto kalpenee Englannin laivaston rinnalla!





Portsmouth



Portsmouth


HMS Victory









2 kommenttia: