keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Estekurssi aamupäivällä ja kisat iltapäivällä

Tänään menin tallille kahdeksitoista, kun silloin alkoi ensin ns. estekurssi, jossa treenattiin iltapäivän estekisoja varten. Olin kehittyneiden ryhmässä. Esteet oli 60-80 cm korkuisia. Morganilla oli tänään huono päivä ollut jo aamusta kuulemma, joten päiväkään ei mennyt ihan nappiin kuin olisin odottanut, mut ei se mitään. Välillä täytyy olla huonojakin päiviä seassa.

Ensimmäinen harjoitus (piirretty
suurinpiirtein) :)
Aloitimme treenaamisen 50 cm:n risitkolla ja 60cm pystyllä. Sen jälkeen tuli sellainen rata, jonka näette oheisessa kuvassa, jossa oli ensinmmäisenä pysty, mistä hypättiin toiselle pystylle ja siitä sitten maapuomille. Ensimmäisellä kerralla Morgan meni maapuomille niin tiukasti, että jalkani osui melkein tolppaan, mutta seuraavalla kerralla menikin paremmin. Sitten maapuomi korotettiin pystyksi, jonka Morgan ei ensin hypännyt, mutta uudelleen mentyä hypättiin yli jäätävän pukkilaukan kanssa! Joo tosiaan Morgan meni melkoista pukkilaukkaa välillä tämän kurssin ajan, kun oli niin laiskahko ja välillä täytys napauttaa raipalla ja pohkeilla, ja siitä poni ei tykännyt...Mutta sitten jossain vaiheessa tämä pysty (mikä oli maapuomina) vaihdettiin ristikoksi, kun kaikilla ei mennyt heppojen sa kanssa ihan nappiin, monet nimittäin kieltäytyivät tai kaartoivat esteen ohi. Mentiin tämä muutamaan kertaan, ja sitten tehtävä vaihtui (ohessa toinen kuva), jossa este vaihtui oikealle puolelle. Tämäkään ei mennyt ihan nappiin Morganin kanssa, kun pariin otteeseen lähestyin ekaa estettä liian suoraan, joten poni ei sitten onnistunut kääntymään toiselle esteelle suoraan. Mutta kolmannella kerralla olin tarkkana ja menin vinosti ekalle esteelle, johan sitten toinenkin loikattiin yli. Menin vielä pariin otteeseen tämän esteen.
Toinen harjoitus (piirretty suurinpiirtein)
Loppuverryttelyksi tehtiin jälleen ristikko ja siitä hypättiin isolle pystylle joka oli huimat 90cm! Ekaksi Morgan tuli reippaasti ristikon ja vauhtia riitti, mutta ennen pystyä poni alkoi jarruttaa vaikka mä pohkeita annoin. Kuitenkin poni päätti hypätä sen esteen paikaltaan, ja toki meikä lentää selästä ponin jalkoihin, ja oli hilkulla ettei ponin etujalat olis osuneet kasvoihini. Selkään hypättyäni menin uudestaan ja sitten onnistui, kun pidin pohkeet kiinni ponin kyljissä ja annoin kunnon pohkeet. Olin tyytyävinen suoritukseen, vaikka se olisi voinut olla hieman parempi, mutta en ollut ainoa jolla meni tunti päin puuta. Opettajakin kehui, että minulla meni todella hyvin, ja antoi hieman vinkkejä, miten voisin ratsastaa paremmin ja saada Morganin ja minun yhteistyö paremmin toimimaan.

Rata (esteet ei välttämättä ole ihan millintarkkaan
samoilla paikoilla, mutta tässä on vaan minkälainen
se rata oli suurinpiirtein)
Kisat alkoi 2-3 maissa, ja menin neljäntenä. Mutta ennen kilpailua verryttelin maneesissa ja hyppäsin pienen esteen myös. Sitten menin 60cm rata, jossa oli seassa 70 cm ja 50cm esteitä. Radalla oli 9 estettä (kaksi oli a-b-sarjoja). Rata meni hyvin, mutta kivan värisellä esteellä varjossa (7a) Morgan veti jarrut alleen, mutta toisella kerralla lennettiin yli ja vauhdikkaasti! Olin tyytyväinen rataani, mutta käännökset olivat hieman tiukkia ja poni painoi täysillä kaasua, ja käännökset tuli sen takia tiukoiksi.

Päätin vielä mennä toisenkin kerran saman radan, poni oli jo hieman väsähtänyt, kun sillä olin mennyt jo estekurssilla ja sitä ennen meni alkeisestekurssilla yksi tyttö ja tämä tyttö ratsasti jo pari rataa minun ensimmäisen radan jälkeen. Joten yritin tällä radalla mennä rauhallisemmin ja saada ponin hyppimään rauhallisemmin. Ensimmäinen este meni hyvin, mutta toiselle esteelle kurvissa ponin takajalat hieman liukus alta ja ratsastin kurvin liian tiukaan tokalle esteelle, joten tokalla esteellä poni teki jäätävän äkkipysähdyksen, ja tietysti mä lennän juuri sopivasti esteen päälle. Nousin selkään kipeän reiden kanssa ja hyppäsin uudelleen kakkosesteen ja jatkoin radan loppuun, ja lopussa tuli vielä harmittava pudotus. Muuten olin kyllä tyytyväisempi tähän rataan, kun poni meni nätisti ja käännökset menivät paremmin mitä edellisessä radassa oli. :)

Moni menikin radan uudestaan monta kertaa, ja sitten esteet korotettiin n.70-80cm ja lopuksi 90cm, mutta minä tosiaan menin vain tämän ekan radan 60-70cm. Mutta seuraavalla kerralla voisin kokeilla myös tota toista sitten (70-80cm), sitten kun taas tulee kisoja. :) Mutta katsotaan ihan rauhassa.

Saldo oli siis ekalla radalla 4 virhepistettä ja tokalla 8 virhepistettä, vaikka luulin, että putoamisestani olisi seurannut hylkäys, mutta ei sitten. Olin tyytyväinen ekoihin kisoihini, vaikka reiteni onkin kipeä nyt, mutta ekat kisat ovat aina ekat kisat. Ja nämä oli sellaiset tallikisat, ja monilla meni vielä huonommin mitä minulla (esim. yksi ratsukko sai 16 virhepistettä ), mutta olin tyytyväinen ja Morgan teki parhaansa ja ratsastaja teki parhaansa. Tästä sitten kehitytään ja parannetaan yhteistyötä. Ja yritän parantaa ponin hyppytekniikkaa, vinoutta ja laukkaa sekä yritän parantaa omaa ratsastustanikin. Hiljaa hyvä tulee. ;) Seuraavissa kisoissa toivottavasti onnistutaan paremmin, kun ratsastus ja yhteistyö on kehittynyt enemmän.




sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Newbury Races

Lauantaina menimme bussilla Newburyyn muitten iskän kurssikaverien kanssa. Mukaan tuli espanjalaisperhekin parin chileläisen tytön kanssa. Newburyssa olimme koko päivän katsellen laukkakisoja livenä!!

Aluksi perille päästyämme iskä meni hankkimaan veikkauskupongit, ja valitsimme mitkä hevoset veikkattaisiin voittajaksi ja saisimme jotain pientä rahaa. Ihan huvin vuoksi vain, koska Suomessa ei tulla laukkakisoja koskaan näkemään.

Lähtöjä oli kahdeksan ja katsoimme vain kuusi lähtöä, sillä yhden aikana söimme ja yhden aikana olimme jo bussissa. Lähdöt oli aina puolen tunnin välein. Oli todella upea nähdä mahtavan nopeita täysverisiä ihan läheltä ja nähdä kuinka ne juoksevat tuulen nopeasti. Yksi tapaturma kuitenkin sattui yhdellä lähdöllä, kun maalilinjalle tuli yksi hevonen ilman ratsastajaa. Ratsastaja oli pudonnut viimeisillä metreillä ja jäänyt viimeisten hevosten alle. Ambulanssi vei hänet sairaalaan ja kuulemma voisi vielä parantua, ettei ollut niin vaarallinen tilanne, mutta onha se todella kamallaa joutua laukkaavien hevosten rynnimäksi!

Ja vedonlyöntiimme, voitimme nimittäin 26 puntaa, kun kolme veikkaamaamme hevosta voittivat. Emme pistäneet suuria summia vedonlyöntiin, siksi voittosummakin on pieni, mutta aika saavutus ensikertalaisilta! Tämä oli muutenkin todella upea kokemus ja tulemme vielä varmaan muutamissa laukkakisoissa käymään vielä myöhemmin tämän vuoden aikana. :) Olimme kisoissa siis suurin piirtein kuuten asti ja seitsemän maissa olimme taas kotona.

Tänään eli sunnuntaina oli jälleen ratsastustunti, jolloin treenasimme keskiviikon kisoja varten. Joo tosiaan olen ilmoittatunut estekisoihin, ja hyppään siellä varmaan 60-80cm ratoja. Morganilla tietysti, toivottavasti  menevät hyvin.:) Joo elikkä tänään treenasimme esteitä. Menimme esteet ensin yksittäisinä ja sitten ratana. Morganillahan on tuo vasemman laukannosto hankala ja tahtoo vetää kaiken plörinäksi silloin, mutta tänään meni jo paremmin, kun hieman käski ja ratsasti eteenpäin reippaasti. Morgan on myös todella vino, ja vinouden takia teistä tulee kulmikkaita ja todella kapeita eikä tilavia tai suoria. Mutta olin tyytyväinen ratsastukseeni ja hevoseen ja opettajakin kehui sitä, että Morgan ei ole se helpoin ratsastettava, mutta minä ratsastan sillä hyvin ja saan hepan menemään paremmin kuin siltä osataan odottaa. Hienoa kuulla, että Morgan menee minulla hyvin. :) 

Kisoissa vaan muistan ratsastaa hyvin eteenpäin ja en saa antaa hevosen mennä minne sattuu. Ja muistan osata käyttää aluetta hyvin, jotta ei tule tiukkia kaarroksia ja käyttää pohkeita avuksi hevosen vinouteen ja saada vasen laukka toimimaan hyvin. Uskon, että kaikki sujuu hyvin kisoissa, ainakin toivon niin. :)

Loppukäynnit menimme koko perheen voimin ilman satulaa maastossa. Selässä olin ensin minä, sitten Lotta ja minä, sitten Tommi ja lopuksi Lotta vielä yksin. Oli todella mukavaa, ja muutenkin Morganin kanssa touhuaa koko perhe. Galdrakin oli tänään kävelyllä meidän mukana äidin taluttaman ja iskä otti kuvia ja piti Lotasta kiinni hänen ratsastaessaan. Oli todella hienoa, että poni yhdistää meidän perhettä ja saa meidän perheen toimimaan enemmän yhdessä ja huolehtimaan ponista. :)




















Lotta ja minä

Koko poppoo, paitsi iskä, joka kuvasi

Tommi ja minä
Tommi

Lotta ja minä (olin juuri selittämässä jotain, joten ilme on sen mukainen)


sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Lauantaipäivä Lontoossa ja sunnuntaipäivä tallilla

Heipsan!

Jälleen taas tulen kirjoittelemaan blogiini. Nämä pari viikkoa ovat olleet täynnä toimintaa, joten blogissa ei ole tullut käytyä vähään aikaan. On ollut kokeita suomen että englannin koulussa ja vieläpä minun vuokraponini vie aikaa ja suomi-koulu iltaisin, joten aika on käytettynä kaikkeen muuhun.
Ja viime viikolla ei ole mitään sen kummempia tapahtunutkaan, paitsi yhden espanjalaisen kaverini synttärijuhlat :)

Lauantaina eli eilen olimme Lontoossa, jonne menimme aikaisin aamulla ja myöhään illalla tulimme takasin. Kävimme aamullaa National history museumissa, jossa oli siis nimensä mukaan näyttelyitä liittyen luontoon ja tieteisiin. Kävimme eläinpuolen ja dinosaurukset läpi ja ekologisuuden kävimme nopeasti läpi. Tieteiden puoelle emme jaksaneet vaivautua, kun kukaan ei ollut siitä erityisen innostunut. :) Dinosaurukset olivat todella kiehtovia ja oli upea nähdä erilaisia fossiileja erilaisista dinoista ja jääkauden elukoista mm. sapellihammastiikeri ja mammutti! :D Eläimiäkin oli ja erilaisia matelijoita ja sammakkoelämiä, lintuja, kaloja, nisäkkäistä jne. En oikein pidä täytetyistä eläimistä, mutta museo oli kuitenkin kiehtova ja upea kokemus!

Museokierroksen jälkeen menimme Harrodsille ja kävimme katsomassa vain eikä ostelemassa. Ja katoimme myös egyptiläiset rullaportaat sillä ne on Harrodsin erikoisuus :)
Tämän jälkeen menimme syömään amerikkalaiseen ravintolaan hampparit, ja käytimme siellä ruokalapun tyyppisiä muovikelmuja! ne oli kyl ärsyttävät, mutta jännä oli vähä tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin keskellä Lontoota! :D

Tämän jälkeen menimme autolle ja lähdimme kiertämään Lontoota autosta käsin, ja vierailimme suomalaisessa merimieskirkossa ostamassa 60 eurolla karkkia ja kaikkea muuta! ;D

Tänään sunnuntaina oli ratsastustunti Morganilla ja aiheena oli kenttäratsastus. Tutustuttiin kenttäratsastukseen ja sen esteisiin. Tunti meni erinomaisesti ja Morgan hyppäsi esteet upeasti hieman kyllä vikuroi ratsastuksen aikana, mutta eipä siinä mitään. Ratsastin paljon kevyessä istunnassa ja ennen estettä istumaan satulaan, jottei selästä putoaisi esteeltä lasketuessa. Opettajalta tuli kehuja ja hän sanoikin ettei Morgan ole kaikkein helpoin ratsastaa, sillä vasenta laukkaa sai oikein käskeä ja heppa muutenkin on vielä kauhean vino ja vahva edestä, joten sitten kun yrittää sitä korjata, niin poni vetää kaiken ihan plörinäksi. Eli nyt menenkin paljon taivutteluja ja erilaisia uria, jotta heppa saadaan suoraksi ja taipumaan/asettumaan oikein ja herkemmäksi edestä ja kuuntelemaan paremmin apuja, eikä rupeaisi vikuroimaan ja taistelemaan apuja vastaan. Tuloksia ei taatusti saa heti, mutta harjoittelua kuitenkin vaatii ja kärsivällisyyttä. :)


Kuvia en saanut kun blogger rupesi säätämää jotain omaa...mut joku kerta yritän saada sellasen kuvablogin tästä päivästä :)



keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Flaming Ballerina

Ajattelin tehdä potsauksen vuokrahevosestani Suomessa, kun tällainen mieleeni juolahti ja ikävä on niin suuri.
Olin pitkään jo hakenut vuokraheppaa itselleni ja kokeillut monia hevosia. Kunnes sain sähköpostia eräästä ponitammasta aika lähellä kotiani. Olin iloinen ja menin kokeilemaan sitä, mutta jotenkin se ei vaan tuntunut sopivalta minulle. Hieman masennuin ja menetin jo toivoni, mutta kyseinen omistaja ilmoitti, että tallilla olisi toinenkin poni, joka tarvii jonkun ihmisen ystäväkseen. Menin katsomaan sitä ja sitten se tapahtui: Rakastuin tuohon kimoon hieman epävarmaan poniin, joka tuntui niin oikealta ja juuri siltä ponilta, minkä kanssa haluan aina olla. Vaikka Ballerinalla olikin hieman huonoja tapoja ja hän oli hieman jäykkä selästään. Alkutaipaleemme alkoikin 21.8.2010.
Siitä lähtien aloin 2-3 kertaa viikossa käymään tallilla. Kuulin, että tallilla saa mahdollisuuden osallistua tunneille, joten menin mielelläni kokeilemaan, sillä ratsastustaitoni olivat hieman ruostuneet ja ponikin tarvitsi hieman treenaamista. Kävin muutaman kerran kyseisen opettajan tunneilla, kunnes ratsastuksenopettaja vaihtui. Ne ensimmäiset tunnit olivat todella rankkoja ja me molemmat ponin kanssa jouduttiin todella hommiin. Silloin meidän luottamus oli myös alkuvaiheissa ja poni kulki todella jäykästi.
Kuitenkin talvella edistystä alkoi jo tapahtua. Poni kulki reippaasti ja luottamuksemme oli kasvanut huimasti, samaten ratsastustaitoni. Olin niin tyytyväinen opettajaani ja sain tunneista todella paljon irti ja me molemmat Ballerinan kanssa nauttisimme tunneista. Pääsin tuntien avulla takaisin pinnalle, ja ponikin tunti päivä päivältä paremmalta. Minulle tultiin jo sanomaan, että Baltsu ei kulje enää niin jäykästi, ja meistä oli tullut erottamattomat.
Kävin todella usein tallilla, ja tästä neidistä oli tullut osa minun elämääni. Paljon ehti tapahtua talven aikana: poni seisoi nätisti, kunnes pääsin selkään (alussa se oli tyystin mahdotonta), satulavyönkin sain laitettua pienen säätelyn jälkeen ja poni kulki reippaasti ja mielellään eteenpäin kuunnellen apuja herkästi. Olin niin rakastunut tuohon poniin, ja tunsin, ettei kukaan tai mikään voisi erottaa meitä. Ballerina oli kuin minun oma ponini, ja sain huolehtia ja hoitaa sitä melkein koko ajan.
Keväällä sain kuulla, että muuttaisimme Englantiin vuodeksi. Silloin olin niin masentunut ja surullinen, mutta samalla innoissaan uudesta kokemuksesta, ja olinkin silloin kahden vaiheilla. Tunsin niin paljon surua ja podin huono omatuntoa jättäessäni parhaan ystävän. Olin välillä päättänyt jäädä Suomeen ja toisaalta Englanti veti minua mukanaan. Tämä oli todella vaikeaa aikaa.
Muuttosuunnitelmiemme ohella kävin kuitenkin Ballerinan luona melkein joka päivä. Mutta sitten äitini sai maaliskuun lopulla puhelinsoiton Baltsun omistajalta: ”Ballerinalla on kaviokuume.” Se tieto tuli järkytyksenä, ja me kaikki pelkäsimme, että siihen se neidin taival sitten päättyisi. Itkin monta päivää uutisen jälkeen. Muutaman päivän päästä pääsin katsomaan häntä, ja hän näytti niin surkealta ja tunsi kovaa kipua. Sitä oli niin raskasta katsoa, kun ei itse voi tehdä oikein mitään. Kävin hänen luonaan piristämässä häntä melkein joka päivä. Talli oli kuin toinen kotini.
Kevään kuluessa Ballerinan vointi alkoi parantua, ja se pääsi jo pihalle ulkoilemaan 10-15 minuutiksi, ja siitä se oli niin innoissaan. Itsellekin tuli niin hyvä mieli, kun hevonen on innoissaan ja nauttii keväästä ilman murheitaan. Vointi alkoi päivä päivältä parantua, vaikka välillä olikin huonoja päiviä.
Kesällä minulle tehtiin jalkaleikkaus, jonka vuoksi en päässyt tallille 3 viikkoon. Se tuntui niin kaamealta, mutta sitten 3 pitkän viikon jälkeen pääsin vihdoin tallille. Silloin myös viimeistä kertaa, olin iloinen tavatessani taas Ballerinan, mutta samalla surullinen joutuessani luopumaan siitä. Vietin päivän sen kanssa tarhassa, kun se on parantunut niin hienosti, että se oli jo päässyt tarhailemaan. Tuli niin haikea olo ja vielä haikeampi kun huomasin sen ikävöineen minua, minun ollessani sairaslomalla. Se tuli niin reippain askelein tapaamaan mua. Alkoi jo itkettää, kun äitini nappasi meistä pari kuvaa, ja automme kaarsi pois tallin pihalta. Ballerina seisoi laitumellaan katsoen perääni ja jäi odottamaan portille milloin tulisin takaisin. Silloin tajusin minkälainen tyhjä aukko sydämeeni jäi. Itkin koko illan ikävöiden ystävääni. Tajusin, etten ole koskaan kuvitellut tuntevani jotain näin vahvaa ja ainutlaatuista tunnetta mitä sinun kanssasi tunnen. Olen niin syvästi rakastunut sinuun, ja se tunne ei tule haihtumaan koskaan. Valtamerikään ei voi erottaa meitä, sillä kerran kun on ystävä, on ystävä ikuisesti.
Nyt olen täällä Englannissa ja ikävä piinaa edelleenkin. Ballerina on koskettanut sydäntäni eniten kuin mikään muu hevonen tai poni. Se on minulle niin tärkeä, etten voisi siitä koskaan luopua. Olen päättänyt jatkaa sen vuokraamista muuttaessamme takaisin Suomeen ensi vuonna, jos omistaja sallii. Ballerina on hevonen, jolla on aina paikka sydämessäni, ja jota aina tulen rakastamaan. Olemme melkein vuotemme aikana kokeneet monia onnistumisia ja epäonnistumisia, huonoja että hyviä päiviä, mutta olemme voittaneet ne vaikeudet ja iloinneet onnistumisen hetkistä yhdessä. Toivon, ettet koskaan muutu, sillä olet ainutlaatuinen juuri tuollaisena kuin nyt oot. Olet minulle juuri se täydellinen poni!

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Portsmouth ja ratsastustunti

Viikko on taas hujahtanut nopeasti ja onkin taas päivittelyn aika.

Viikolla ei nyt sitten mitää erityistä tapahtunut, kun koulua ja kaverietten kanssa oloa. Tärkein käännekohta olikin varmaan, että minulle oltiin hommaamassa vuokraheppaa tuolta tallilta missä käyn ratsastamassa. Perjantaina sitten selvisi, että meille on tulossa vuokraheppa, Morgan, kun se sopii koko perheelle.

Lauantaina lähdimme retkeilemään jälleen. Kohteina olivat Hayling ja Portsmouth. Olimme päättäneet aluksi lähteä Lontooseen, mutta lauantaista tuli niin kuuma päivä, että päätimme mennä nauttimaan auringosta rannikolle. Portsmouthiin ajettua huomasimme Haylingin saaren, jossa oli jäätävän pitkä uimaranta, TÄYDELLISTÄ! Olimme siellä muutaman tunnin rannalla ja rannalla olleessa huvipuistossa, jossa Lotta ja Tommi pääsivät nauttimaan huvipuistolaitteista. Lotta oli ainakin hymysuin koko päivän! Iskäkin lähti lokakuiselle uinnille Haylingin rannalla. On tämä Englannin syksy helteitä täynnä! Tykkään! <3

Seuraavaksi ajoimme Portsmouthiin, Englannin merivoimien tärkeimpään kaupunkiin. Tämä kaupunki on olllut Englannin merivoimien tukikohta jo kauan aikaa. 1500-luvulla Trafalganin taistelussa olleen amiraali Nelsonin laiva HMS Victory on vieläkin käyttökelpoisena Portsmouthin satamassa. Oli se kyllä upea! Kävimme turistiveneellä ajelemassa ja katsomassa sotalaivoja ja vanhoja purjelaivoja merestä käsin. Se oli kyllä upea kokemus ja uskomattoman kaunis satamakaupunki tämä Portsmouth on. Ja tämä kaupunki on niin tärkeä koko Englannille ja sen merivoimille.

Illalla ajoimme takaisin kotiin College Farmin kautta, jossa kävimme syömässä ennen kotiin menoa.

Sunnuntaina oli ratsastustunti, jolloin menin Morganilla. Tunti meni hyvin. Ensin olimme maneesissa menimme askellajit läpi jalustimien kera ja ilman jalustimia. Menimme myös muutaman kerran puomeja ilman jalustimia. Maneesissa Morgan oli hieman laiskahko ja ei viitsinyt oikein mennä reippaasti, mutta sitten siirryimme ulos. Johan ponille tuli energiaa kun näki esteitä ympärillään! Aluksi menimme ravia ja laukkaa molempiin suuntiin ja hyppäsimme pystyä muutamaan kertaan. ja pari kertaa sellaisen ison rengasesteen.
Sitten Vicky pisti pystyn jälkeen pari estettä vinottain (toinen vasemmalle ja toinen oikealle) ja aluksi mentiin pystyn jälkeen ensin vasemmalle ja toisella kertaa pystyn jälkeen oikealle. Morgan meni hienosti ja kontrolloin ponin hyvin seuraavalle esteelle.
Sitten Vicky huusi pystyn kohdalla kumpaan suuntaan olen menossa. Tämä mentiin moneen kertaan, ja jokaisella kerralla menin juuri oikean esteen kohdalle ja Morgan pysyi hyvin käsissä.
Olin tyytyväinen tuntiini, mutta välillä Morgan oli hiemän kärsimätön ja huiskutteli päätään ja tahtoi mennä kovaa, mutta tein pikkupidätyksen ennen pystyä, joten poni pysyi hyvin käsissä. Oli hieno poni ja hyppäsi kaikki esteet täydellisesti!

Galdrakin oli tallilla mukana ja tapasi ihmisiä, koiria ja hevosia. Hän tykkäsi ja häntä heilui niin kovaa, että olisi voinut repeytyä irti, niin iloinen hän oli! Hienosti hän myös käyttäytyi.

Tällaista tällä kertaa. :))
Ja loppuun vielä kuvia:




Hayling


HMS Warrior 1860

HMS Warrior 1860


Kyllä Suomen laivasto kalpenee Englannin laivaston rinnalla!





Portsmouth



Portsmouth


HMS Victory