torstai 5. huhtikuuta 2012

Oxford ja Lontoo

Lauantaina 31. päivä olimme Oxfordissa, kun pojat lähtivät katsomaan Oxfordin jalkapallopeliä ja meidän tyttöjen oli määrä mennä Christ Churchiin katsomaan Harry Potterin ruokasalia.

Menimme bussilla meidän kotoa Oxfordiin n. tunnissa ja kiertelimme koko poppoo kaupungilla vähäsen, jonka jälkeen me tytöt saatoimme pojat bussiin. Sitten lähdimmekin kiertelemään äidin ja Lotan kanssa kaupungilla shoppailemassa ja käymässä Christ Churchissa. Tällä kertaa pääsimme katsomaan rakennuksen puutarhaa, mutta tälläkään kerralla emme päässeet sisälle, kun rakennus oli varattu yksityiskäyttöön. Jatkoimmekin sitten kaupungilla kiertelyä ja söimme välissä, kunnes kävelimme takaisin bussiasemalle. Odotimme yhdessä kahvilassa poikia ja heidän saavuttuaan menimme bussilla takaisin kotiin.
Bussi 66

Oxford

Christ Church

Christ church

Christ church

Christ church

Lontooseen menimme keskiviikkona 4.3. Sitä ennen kävimme jossain pienessä kylässä sovittelemassa hattuja Ascotin laukkakilpailuihin, johon minä ja äiti menemme kesäkuun lopulla. Löysimmekin aivan ihanat hatut, jotka tulevat meille vuokralle viikoksi laukkakilpailujen aikana.
Tämän jälkeen ajoimme Lontooseen kohti Madame Tussaudsta. Iskä ja Galdra menivät Regent parkiin kävelemään, kun hän ei olisi päässyt koiran kanssa sisälle. Me muut jonotimme puolitoista tuntia sisälle pääsyä. Kiertelimme kaikki paikat ja kuvasin melkeinpä kaikki vahanuket siellä. Oli aivan upea paikka ja vieläpä upeaa päästä sinne, kun oon vaan kuullut paikasta ja nähnyt kuvia siitä. Siellä olikin ollut juuri vähän aikaa sitten Katen vahanuken avajaiset, ja se taisikin vetää paljon väkeä. Muutaman tunnin kiertelyn jälkeen iskä tuli hakemaan meidät, jolloin ajelimme ympäri Lontoota hieman erilaisissa paikoissa missä emme enne olleet ajelleet.
Ajoimme Lontoon suurimpaan ostoskeskukseen Westfieldiin , jossa löytyy ihan kaikkea kaikille; lapsista vanhuksiin. Oli ravintoloita, vaateliikkeitä, elektroniikkaa, ruokakauppoja jne. Kävimme täällä syömässä eräässä italialaisessa ravintolassa pastaa, pizzaa ja erilaisia italialaisia alkuruokia. Tämän jälkeen kiertelimme ostoskeskuksessa. Sain kivat uudet langalliset kuulokkeet sieltä ja muukin perhe sai jotain kivaa sieltä.
Kierreltyämme ostoskeskusta, lähdimme taas kohti Lontoon keskustaa katsomaan St. Paulin katedraalia ulkoa päin ja ottamassa muutamia kuvia. On se kyllä iso ja upea rakennus! Ajoimme sen ohi Lontoon liikekeskustan ytimeen, jossa näimme Lontoon upeat pilvenpiirtäjät. Otimme näistäkin muutamia kuvia, jonka jälkeen ajoimme kohti kotia käyden kurkkaamassa Big Beniä ja London eye:ta.




















Westfield
Westfield

Tommi ja Lotta lepäämässä :)

St. Paulin katedraali




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti