perjantai 6. huhtikuuta 2012

Laukkahevosten laakso

Perjantaina kävimme Lambournissa, laukkahevosten laaksossa, joka on meidän yksi naapurikylistämme. Siellä oli avoimien ovien päivä, jolloin pääsi tutustumaan laukkahevosiin, niiden talleihin, jockeyihin, laukkaratoihin, hevosuimahalliin ja oli myös erilaisia tapahtumia. Galdrakin pääsi mukaan katsomaan heppoja.

Oli todella upeita hevosia ja vieläpä upeat ja tilavat karsinat upeissa talleissa. Hevoset olivat aivan sympaattisia, vaikka kaikki olivatkin maksimissaan 5-vuotiaita. Osa tietysti oli hieman stressaantuneita tai yrittivät purra, mutta suurimmaksi osaksi nuorikot tulivat tutkimaan ja hieromaan turpaansa ihmisille.
Galdrallakin riitti ihailijoita mm. hevosia, koiria ja ihmisiä. Yksi terrieriuros yhdellä tallilla ihastui Galdraan ihan hirveästi ja vahti ettei muut urokset saisi neitiä. Minun piti pitää Galdra sylissä koko loppuajan tallilla kierreltyä, kun poika alkoi käydä liian vaikeaksi, mutta hän silti seurasi minua ympäri tallia, kun hän vahti valloitustaan. Yksi toinenkin uroskoira toisella tallilla tykkäsi Galdrasta ja samalla tallilla ollut nuori täysverinenkin ihastui neitiin. Galdra tosin jännitti hieman häntä, mutta uskaltui hieman tervehtimään, mutta kun hevonen hengitti häntä kohti, se oli jo kauheaa.
Lopuksi jäimme esitysalueelle esiintymisiä katsomaan. Näimme erilaisia valmennussessioita mm. entisen laukkahevosen uudelleen koulutus ratsuksi, laukkahevosen estevalmennus ja kouluvalmennus. Kolme erilaista valmentajaa piti meille tuntia ratsastajien ratsastaessa täysverisillä, ja näyttäen meille esimerkkiä. Näimme myös ketunmetsästysesityksen ja työhevosvaljakkoesityksen. Seuraavaksi tuli ei-hevosaiheinen esitys nimittäin erilaiset haukat ja kotkat esittivät upeita lentonäytöksiä. Olivat todella upeita! Lopuksi vielä oli laukkakilpailu mäkeä ylös ja lopuksi he vielä hyppäsivät risuestelaukkakisan. Sitten avoimet ovien päivä olikin loppumassa ja jatkoimme autoparkille päin. Sitä ennen ostin vielä upean aidon englantilaisen ratsastustakin. Muukin perhe sai kaikenlaista kivaa ja olipa vieläpä aika halpaakin. Galdra oli lopen uupunut reissun jälkeen, olihan se ymmärrettävää, kun koko päivän on pyörinyt jossain.  Hänelle tämä oli taas uusi hieno kokemus ja hän oli koko ajan todella nätisti. Loppuun hän väsyi, jolloin hän alkoi herkästi haukkua kaikelle. Muuten oli todella hienosti.
Oli todella antoisa päivä ja oli todella upea nähdä erilaisia laukkahevosia, mitä harvoin näin suomalaisena voi nähdä ja vieläpä lähietäisyydeltä.





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti