torstai 21. kesäkuuta 2012

Bournemouth ja Ascot


Nyt tulee taas vähän päivittelyä.

Torstaina sain tietää, että minut on valittu Ypäjän hevosopistolle opiskelemaan hevosenhoitajaksi lukio-opintojen kera! Jee! Oon ollu iha innoissani nykyään ja vähä ollaan tehty jo valmisteluja sitä varten. Tämä tietääkin sitä, että minua odottaa sitten elokuussa muutto Ypäjälle.

Sunnuntaina täällä Englannissa vietettiin isänpäivää ja vietimme sen Bournemouthissa, rannikkokaupungissa. Kävimme rannalla paljon ja myös hieman kierreltiin keskustassa loppuajan. Rannalla kävimme myös syömässä. Oli ihana keli, vaikka ei mikään helle ollut, mutta ei ollut myöskään kauhean kylmä. Galdrakin oli meidän mukana siellä. Hän rakastui lintuihin, joita oli siellä lintupuistossa kaupungilla ja hän rupesikin jo pyytämään niitä leikkimään. Linnut eivät kylläkään olleet oikein innostuneita neidin leikkipyyntöön.

Kuvat ovat äidin ja Tommin ottamia!









Keskiviikkona menimme äidin kanssa hänen kielikurssinsa kanssa Ascotin kuninkaalliseen laukkakilpailuihin. Siellä oli pukukoodi ja hatut oli tärkeä osa sitä. Valmistelimme niihin aikaisin aamulla ja sitten menimmekin tapaamispaikallemme, jossa näimme paljon rouvia ja muutamien tyttäriä siistiksi pukeutuneina. Lähdimme koko porukka bussilla sinne. Perille päästyämme hajaannuimme aika äkkiä omiin porukkoihimme. Minä kuljin äitini ja parin chileläisen rouvan kanssa melkein koko ajan, vaikka mukaan tuli välillä muitakin rouvia. Ascot oli kieltämättä todella upea paikka upeine ihmisineen. Ääritapauksiakin löytyi pukeutumisen suhteen. Söimme ensin ennen kuin menimme katsomaan kuningattaren saapumista. Kuningatar saapui tyylikkäässä vaunusaattueessaan prinssi Philipin kanssa. Mukana oli myös prinsessa Anne. Näimme kuningattaren ihan läheltä. Tämän jälkeen alkoivat laukkakisat, jossa löimme myös hieman vetoa huonolla menestyksellä. Lopuksi kisojen loputtua hiivuimme takaisin bussille, jossa oli picnic. Tämän jälkeen matkamme jatkui kohti kotia. Oli todella mukava, mutta pitkä päivä. Tämä oli todella mielenkiintoinen kokemus, jota ei varmasti toiste koe. 













keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Elisan ja Saanan vierailu ja automuseo-retki


Viime päivät ovat olleet täynnä ohjelmaa ja kokeisiin lukua. Viimeisiä kokeita viedään jo. Minulla on ainakin vielä kolme mantsan koetta jäljellä.

Minun kaksi parasta kaveriani olivat täällä 4.6-8.6. Oli todella ihana nähdä heitä taas ja vieläpä Englannissa. Kävimme Swindonissa, Shrivenhamissa, Oxfordissa, Bicester villagessa ja Lontoossa. Tutustuttiin englantilaiseen maaseutuun ja elämäntapaan ja shoppailtiin. Liikuimme pääasiassa keskenämme bussilla. Oxfordissa tutustuimme sen nähtävyyksiin ja luonnontieteelliseen museoon. Lontoossa kävimme Harrodsilla ja kävelimme sieltä Piccadilly circuskselle syömään. Iskä ja Tommi olivat mukana. Lopuksi kävelimme Suomen suurlähetystöön ja haimme auton sieltä ajellaksemme ympäri Lontoota nähden nähtävyyksiä. Oli todella antoisat viisi päivää, vaikka oli pieniä kinasteluja ja erimielisyyksiä, mutta onhan se ymmärrettävää, kun ollaan tunnettu jo kuusi vuotta. Aika meni todella nopeasti, kun he olivat täällä ja hurjan hauskaakin meillä on ollut.
Oxford

Oxford

Oxford

Bicester village
Harrods

Dianan muistomerkki, Harrods

London eye

Big Ben

Elisa ja Saana

Maanantaina ennen Elisan ja Saanan tuloa, kävimme iskän ja Tommin kanssa sotamuseossa Lontoossa ja Chelsean satdionilla käymässä. Sotamuseossa näimme upeita vanhoja sodassa käytettyjä kulkuvälineitä ja ohjuksia, joita käytettiin maailmansotien aikana ja opimme jotain uuttakin sieltä.





Tällainen pieni pätkä Suomen talvisodasta

Chelsean stadion

Lauantaina lähdimme perheineni Salisburyn katedraalin kautta New forestin kansallispuistoon, sillä siellä on Beaulieu – kansallinen automuseo. Tutustuimme ensin Salisburyn katedraaliin, joka oli valtava! Kävimme siellä kaffepaussilla ja ottamassa kuvia ennekuin jatkoimme matkaa. Kansallispuistoon päästyämme näimme hurjasti puolivillejä New forestin poneja. Niitä oli paljon! Joukossa oli myös ihan pieniä varsoja. Ne elävät siellä kansallispuistossa ihan niin kuin porot meillä Lapissa. Päästyämme automuseoon, tutustuimme Bond-autonäyttelyyn, vanhoihin autoihin monilta eri vuosisadoilta ja Top Gear- näyttelyyn. Näimme juuri niitä autoja mitä on käytetty Bondeissa ja paljon muutakin erilaisia kulkuneuvoja, mm. veneitä ja takseja. Top Gear näyttelyssä näimme juuri heidän rakentamiaan ja suunnittelemiaan autoja niihin heidän haasteisiin ja katsoimme yhden pienen Top Gear näytöksen. Loppuajan kiertelimme ympäri aluetta. Siellä on upea kartano ja suuri puutarha jne. Söimme myös jossain välissä. Oli todella upea paikka ja upeita autoja oli esillä. 
Salisburyn katedraali

Salisburyn katedraali

New forest

puolivilli poni varsoineen
tässä on toinenkin

Bond in motion

Bond in motion

Bond in motion
Bond in motion

Bond in motion

Bond in motion
Bond in motion

Bond in motion

Vanhoja autoja

Vanhoja autoja

Vanhoja autoja
Top Gear

Top Gear

Top Gear

Top Gear

Top Gear
Weasleyn lentävä auto

Tällaisella bussilla matkustimme ympäri aluetta

Kartano