sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vihdoinkin lunta!

Meidän takapiha sunnuntaina
Viikko on taas hurahtanut ja luntakin on ehtinyt tulla! En kuitenkaan usko, että lumi pysyy pitkään, sillä ensi viikollapysytään jälleen plussan puolella, mutta saimme sentään nauttia lumesta pari päivää. J








Perjantaina minulla oli jälleen pitkästä aikaa tunti, jolloin työskentelimme hevosen temponvaihteluja. Ensin menin kaikki askeleet läpi lämmittelyksi ja sen jälkeen aloitimme pääty-ympyröillä työskentelemään pohkeenväistöä molempiin suuntiin. Ensin menin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Ponilla on taipumus hieman luistaa työstä ja olla kuuntelematta apuja, mutta muutama hyvä pätkä tuli.

Opettaja pisti pari maapuomisarjaa keskelle kenttää; Toisen maapuomisarjan välit olivat mahdollisimman kapeat ja toisen taas leveät. Ensin menin kapeaväliset maapuomit, jolloin ponin piti todella koota itsensä. Se oli todella rankkaa, mutta menin muutamaan otteeseen, jolloin tuli muutamia todella hyviä pätkiä. Poni todella kokosi itsensä ja takaosa todella teki töitä. Opettajakin kehui muutamaan otteeseen, kun meni todella hienosti.
Seuraavaksi oli leveäväliset maapuomit, jolloin ponin piti venyttää askeleitaan. Jälleen aluksi se oli rankkaa, kun vauhti loppui aina viimeisen puomin kohdalla, mutta loppua kohden se sujui jo paremmin ja muutamia hyvä pätkiä tuli. Jälleen tuli kehuja opettajalta.  Sitten lopetimme tähän, kun tunti meni niin erinomaisesti. Loppukäyntien ajan opettaja sanoi, että Morganilla on todella upeat askellajit sitten kun hän viitsii työskennellä ja ratsastaja työstää hänen askellajejaan. Olin erityisen tyytyväinen tähän tuntiin.
Tunnista ei otettu kuvia, joten tässä nyt vanhoja kuvia:


Lauantaina kävimme Bathissa pitkästä aikaa. Ennen kuin menimme Bathin keskustaan, menimme Bathissa sijaitsevaan kauniiseen puistoon kävelemään. Galdrakin oli tällä kertaa mukana. Puisto oli todella kaunis ja upea, ja keskellä puistoa oli iso lampi, jossa oli joutsenia ja muita lintuja ja upea silta. Lammella oli myös pato, joka on 250 vuotta vanha ja ei ollut käytössä, sillä se halutaan pitää koskemattomana ja hyvinvoivana. Galdra oli täynnä energiaa ja halusi mennä koko ajan, ja onnistui jopa karkottamaan kissan puuhun. J
Upea ja vanha college puiston vieressä

Maisemakuva, jossa näkyy puiston lampi ja lammen silta
Puisto

Puisto
Puisto

Puisto
Kissa puussa Galdran ajamana
Lampi

Maisemakuvaa lammesta katsottuna
Puisto

Tämän jälkeen ajoimme Bathin keskustaan, mutta matkan varrella kävimme puutarhamyymälässä, jossa oli myös matelijoita. Ostimme Galdralle hammasharjan, ulkolinnuille ruokaa ja Vilille vähän kuivaruokaa ja tuliaisia toiselle suomalaisperheelle, joiden luokse menemme sunnuntaina. Jatkoimme Bathin keskustaan, ja silloin alkoi pyryttää lunta! Jätimme auton parkkiin ja suuntasimme keskustan läpi Burger Kingiin syömään hampparit. Hamppareiden jälkeen kiertelimem keskustassa ja kävimme matkamuistomyymälässä ja kirjakaupassa vähän shoppailemassa. Lunta oli jo ehtinyt tulla hurjasti ja maa oli jo hieman peittynyt lumeen. Lopuksi kävelimme autolle ja jatkoimme matkaa kotia kohti.
Bath

Bath
Nuoralla soittava viulisti Bathissa
Bath
Bath lumen keskellä

Vanhin rakennus Bathissa, joka on 1400-luvulta
Bath

Bath

Sunnuntaina minulla oli jälleen tunti, jolloin harjoittelimme laukanvaihtoja ja pohkeenväistöä. Ensin menin ympyrällä laukkaa molempiin suuntiin. Tämän jälkeen menin puolet ympyrästä laukkaa ja puolet ravia. Nämä menivät todella hyvin. Sitten tehtävä vaikeutui; Ensin lyhyen sivun keskellä nostan oikean laukan ja laukaan ympyrän puoliskon, jolloin otan ravipätkän ja sen jälkeen nostan vasemman laukan ja laukkaan vasemmalle puolelle toiselle lyhyelle sivulle pääty-ympyrän. Tämä tehtiin muutamaan kertaan molempiin suuntiin. Tämä meni yllättävän hyvin ja loppua kohden ponikin hieman rauhoittui ja kuunteli apuja paremmin, kun hän innostuu yleensä liikaa ja rupeaa kaahailemaan minne sattuu, mutta nyt meni jo paremmin ja pysyi paremmin käsissä.
Sitten opettaja teki meidän työn todella raskaaksi; pohkeenväistöä keskeltä kenttää pitkälle sivulle ja sen jälkeen pitkältä sivulta keskelle kenttää.  Tämä toisiaan oli ponin heikoin kohta, sillä hän lakkasi kuuntelemasta pohkeita kokonaan ja tanssahteli paikallaan. Jokinen pätkä meni hyvin, mutta sitten alkoi taas kaahata ja tanssahtelemaan paikallaan. Opettaja päätti mennä selkään kokeilla ja hänkin sanoi minulle, että tässä on todella haastava poni kyllä eikä kuuntele apuja riittävän hyvin. Silloin kun apuja ei kuuntele, se alkaa mennä ihan sekaisin  ja tekee mitä sattuu.  Mutta opettaja sai jo ponin kuuntelemaan paremmin muutamien pukkien ja erimielisyyksien jälkeen ja antoi minun mennä vielä selkään ja kokeilla.
Kokeilin tällä kertaa ilman jalustimia kuten opettajakin ja se meni jo paljon paremmin. Hieman kun poni lakkasi kuuntelemasta, näpäytin raipalla ja tulikin hetki hyviä pätkiä. Opettajakin kehui lopussa, kun meni jo paljon paremmin, vielä se vaatii kovaa työtä, mutta alku näyttää jo hyvältä. Opettaja sanoi, että tämä on todella hyvää harjoitusta ponille, sillä hän ei ole tehnyt tällaisia aiemmin ja ollut tuntiponin tapaa vaan ”kiertänyt kehää ympäri” ja tehnyt yksinkertaisia juttuja. Aloitammekin nyt harjoittamaan pohkeenväistöjä, laukannostoja ja temponvaihteluja, jolloin saadaan poni kuuntelemaan ja kulkemaan nätisti ilman kaahaamista ja tehtävästä luisumista. Kun nämä asiat ovat hyvässä mallissa, sitten hyppääminen ja ponin kontrolloiminen esteeltä toiselle sujuu jo todella hyvin.  Vaatii kovaa työtä, aikaa, yhteistyötä ja opettajien avustusta, mutta hiljaa hyvä tulee.
Jälleen pyydän anteeksi, ettei ole kuvia tästä tunnista, joten laitoin pari vanhaa kuvaa:


Tällainen viikko tällä kertaa, ja nyt tuleekin viikon päivitystauko ja kahden viikon päästä blogi herää taas henkiin ja kerron taas kuulumisiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti