keskiviikko 30. marraskuuta 2011

International Day

Torstaina kummitätini perheineen tuli Englantiin vierailulle, koska lauantaina olisi International Day iskän koululla. International Day on päivä, jolloin kaikki kansallisuudet kylässämme kokoontuvat ja esittelevät maataan vähän niinkuin messuissa erilaisten ruokien, kuvien ja esitteiden avulla.

Perjantai ja lauantai oli kiirrellistä aikaa ja kaikki tekivät kaikkea. Launtaina olin Suomineito sinisen hameen ja Finland-paidan kera. Iskä oli joulupukki ja pikkusisarukset tonttuja sekä äidillä oli yllään kansallispuku. Sinne tuli toinenkin suomalaisperhe meidän ja kummitätini lisäksi.

Päivän aikana jaoin esitteitä ja kiertelin katsomassa muiden maiden pöytiä ja maistelemassa ruokia. Tapasin toki kavereitakin ja hauskaa oli! Kuviakin tuli otettua kavereitten kanssa. Illalla poskeni särkivät, kuin piti hymhyillä monta tuntia ihmisille sen päivän aikana!

Päivä sujui hyvin ja kaikki onneksi jaksoivat ja illalla sitten olimme ihan puhki. Mutta lauantai oli ikimuistoinen päivä ja toista sellaista emme enää tule kokemaan, joten kyllä se oli ainutlaatuinen ja upea kokemus. Tuli paljon uusia kokemuksia rikkaammaksi jälleen! ;D






Pöydästä puuttuu vielä porolihalevitteellä täytetyt ruisleipänapit ja leipäjuusto,
muuten kaikki on tässä :D

tiistai 15. marraskuuta 2011

Turistina Suomessa

Heipsan,

Olenpas ollut laiska, kun en ole käynyt blogissani päivittelemässä kuulumisiani.
Toinen syy oli myös, että olin Suomessa 5.11-12.11.

Lähdin lauantaina 5.pvä Lontoon Heathrow:lle. Oli siis ensimmäinen kerta, kun lensin yksin. Alkujännitystä oli, mutta pärjäsin yllättävän hyvin, ilman mitään paappomista tai vahtimista lentokentällä. Lentokin oli ajallaan ilman mitään onglemia.Oli niin ihana tunne , kun kone laskeutui taas tutulle maaperälle. Tunsin olevani jälleen kotona, vaikka en Turussa käynytkään. Kummitätini tuli hakemaan minua kentältä, ja yövyinkin hänen luonaan sen viikon.

Sunnuntaina tapasin mamman taas pitkästä aikaa. Shoppailimme ja kiertelimme Helsingissä muutaman tunnin rupatellen ja kertoen kuulumisia. Oli ihana nähdä mamma taas pitkästä aikaa. :)

Maanantaina alkoi kurssi, jonka takia tulinkin Suomeen. Kurssi oli valkealla talolla ja kurssin aiheena oli huonokuuloisten ammatinvalintakurssi. Eli pohdimme mitä haluaisimme tehdä tulevaisuudessa ja miten huonokuuloisuus vaikuttaa siihen. Sain paljon lisää tietoa ammateista ja huonokuuloisuudesta erilaisissa (pitkissä) luennoissa, yritysvierailussa ja opistovireailussa. Kavereitakin tapasin, ja vietin aikaa heidän kanssaan paljon. Kurssi oli mahtava ja hauskaa oli. Perjantaina jouduin sanomaan heipat kaikille.

Perjantaina tapasin myös Elisan, parhaan ystäväni pitkästä aikaa. Ensin menimme syömää heseen ja sitten shoppailimme. Kävimme myös helsingin tuomiokirkolla räpsimässä kuvia Elisan uudella hienolla järkkärillä. Oli ihana ilta ja hauskaa oli.

Lauantaina oli taas lähtö takaisin Englantiin. Kummitätini vei minut kentälle ja lentoni suuntais kohti Englantia jälleen. Heathrow:lla vanhempani tulivat vastaan. Kyllä tuntui heinolta, kun pystyi lentämään yksin ilman vanhempia ja olemaan toisessa maassakin ilman vanhempia. Sellainen pieni irtautuminen oman perheen arjesta. Olihan se kyllä kiva taas palata perheen luokse, mutta ikävä Suomeen on suuri! Tämä oli ihana viikko ja kiitos kaikille, jotka tapasin sillä viikolla! ;D