sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Vihdoin perillä Englannissa!

Hello

Amsterdam
Anteeksi etten ole päivitellyt blogiani pitkään aikaan, mutta nettiyhteyttä ei ole ollut saatavilla vähään aikaan. Meidän virallinen netti tulee vasta tiistaina, mutta äiti tilasi minulle tällaisen päivänetin täksi päiväksi. Nyt tuleekin pitkä päivitys J
25.7 ajoimme majatalostamme kohti Amsterdamia, jossa kiertelimme kaupunkia. Amsterdam oli upea kaupunki ja joka paikassa oli kanaaleja. Illemmalla menimme Hoek Van Hollandin satamaan ja astuttiin Stena Line Britannica – nimiseen laivaan. Aamulla 26.7 olimme perillä Englannin Harwichissä ja lähdettiin ajamaan Lontoon kautta tänne Shrivenhamiin tarkemmin sanottuna Watchfieldiin. Mutta Oxfordiin päästyämme päätimme vierailla suuressa outlet-centerissä nimeltä Bicester Village, josta ostin Guessin harmaan topin vain 10,50 punnalla!
Lopulta pääsimme uuteen kotiimme, jossa asumme vuoden verran, ja aloimme purkaa tavaroitamme autosta. Loput tavarat tulevat muuttoauton kyydissä vasta 5.8. Illemmalla menimme Sainsbury’s- ruokakauppaan ostamaan iltapalaa ja huomiseksi ruokaa.
Kävimme seuraavana päivänä Go Outdoors- ulkoilu liikkeessä, ja sieltä sain beiget ratsastushousut. Seuraavaksi menimme Tesco- supermarkettiin ja sen jälkeen lelukauppaan ostamaan pikkusisaruksille potkulaudat. Kaikki liikkeet löytyivät Swindonista, joka on iso kaupunki meidän kylän lähellä. Illalla olin kodin lähellä sijaitsevassa puistossa toisen suomalaisperheen tyttöjen Auroran ja Inkerin kanssa. Tommi ja Lottakin olivat myös puistossa meidän kanssa.
Vili ulkoilemassa :)
 Torstai oli sitten rento päivä, paitsi kävimme perheen kanssa paikallisessa terveysasemalla ja illalla sitten menimme sitten toisen suomalaisperheen kanssa syömään Fat Dog – ravintolaan. Tilasin pääruuaksi lohta ja kurkku-tillisalaattia sekä jälkiruuaksi hunajaista juustokakkua, nam! Oli todella hauska ilta ja silloin sanoimme heipat toiselle suomalaisperheelle, jotka lähtivätkin seuraavana päivänä.
Perjantaina vanhemmat menivät pankkiin, joten me lapset menimme läheiseen puistoon potkimaan palloa. Illemmalla menimme koko perhe kävelylle ja tutustuttiin samalla meidän lähipiiriin ja muihin ihmisiin.
Lauantaina menimme meidän sponsoriperheen luokse lounaalle (sponsoriperhe= brittiläinen ystäväperhe). Heillä oli upea talo ja todella hyvää ruokaa. Oltiin siellä melkein koko päivä, ja kaikilla oli todella hauskaa. Silloin sain vähän harjoitella kielitaitoanikin J
Faringdon community college
Sunnuntaina kävimme kiertelemässä Faringdonin kylää, jossa on myös minun kouluni Faringdon Community College. Sitten ajoimme toiseen kylään, jossa oli iso puutarhakauppa. Ostimme paljon erilaisia kasveja ja muutama ruukkukin tuppautui mukaan. Illemmalla oli sitten istutustalkoot meidän perheen kesken.
Seuraava blogipäivitys on tulossa sitten ensi viikolla. :)

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Pohjois-Saksa ja Hollanti

Tanskan mökin naapuris oli
 pari shettistä :)
Matka jatkuu jälleen sateisena ja tuulisena. Tänään tuli taas ajettua pitkä matka Tanskasta Hollantiin.
Poikettiin Pohjois-Saksan (Hampurin) kautta kohti Hollantia ja meijän majataloa.

Matka oli pitkä kuten sanoinkin, ja piipahdettiin parissa huoltoasemassa: Saksassa ja Saksan ja Hollannin rajalla.

Hollantiin kun saavuttiin, niin ensimmäinen huomio oli, että täällä on PALJON ELÄIMIÄ! Mm. lampaita, lehmiä ja hevosia (suurin osa Friisiläishevosia, joka on Hollannin oma hevosrotu).
Saavuimme tänne mökkiin, ja tämä paikka on upea maaseutuidylli, jossa on lehmiä, lampaita, neljä hevosta, yksi shettis, kanoja, vuohia ja kissa! Itse voisin jäädä tänne asumaan, ja tallissa tuli vietettyä ainakin tunti tai pari. :)

Huomenna matkamme jatkuu kohti Hollanin pääkaupunkia Amsterdamia, ja olemme siellä päivän. Illalla menemme lauttaan, jossa vietämme yön. Ylihuomenna olemme määränpäässämme Englannissa, vihdoinkin! :))

Alhaalla vielä kuvia automatkasta:

Kielin kanava Saksassa

Saksan ja Hollannin rajalla

Hollantilaiset puukengät

Friisiläishevosia ja "muutama" lokki

Lampaita majatalon pihalla

Friisiläisrotuisia lehmiä majatalon takapihalla

Blondy-niminen shettistamma <3

Friisläisruuna, jolta riitti pusuja ja haleja <3


Minä ja Amarens (friisiläistamma) <3


lauantai 23. heinäkuuta 2011

Legoland

Vili ja hänen hieno kuljetuskoppa  :)
Tänä aamuna ei tarvinnut herätä hirveen aikaisin, ja lähdettiin Legolandiin vasta aamupäivällä.

Legoland oli uskomaton paikka, luulin ensiksi, että siellä on vain kivoja juttuja pienemmille lapsille.
Mutta siellä oli upeita rakennelmia ja muuternkin paljon lapsia sekä aikuisia. Siellä oli mm. Star Wars, Euroopan kaupunkeja, New York, Merkittäviä nähtävyyksiä yms.
Huvipuistolaitteet oli taas hieman pienemmille lapsille :)
Mutta oli hieno paikka, ja yllätti minut positiivisesti. Kameralla tuli räpsittyä monta kuvaa.

Legolandin jälkeen menimme Billundin kylään syömään pizzaa (taas kerran), ja taas Lotta oli onnistunut nukahtamaan ravintolaan. Loppuillan olimme mökissämme.

Huomenna lähdemme ajamaan kohti Hollantia Pohjois-Saksan kautta. :)

Alla vielä muutama kuva Legolandista:










perjantai 22. heinäkuuta 2011

Tanska ja SATEINEN keli

Morjens!

 Tänään herättiin kello seitsemän aikoihin hotellissa ja kiiruhdettiin aamupalalle. Ennen yhdeksään lähdettiin ajamaan kohti Mälmöä, josta ajettiin pitkän sillan yli Tanskaan.

Aamulla oli jo sateinen ja tuulinen keli, joka jatkui pitkin päivää. Silloilla oli kovin tuulista ja sateista, että jo pelättiin, että auto lentää mereen :D
No niin ei onneksi käynyt, ja päästiin perille 8 h ajomatkan jälkeen.

Nyt ollaan täällä pienessä mökissä, Billundin ihanassa kylässä, ja meijän mökki on todella ihana!
Täällä kelpaa nukkua pari yötä :) Huomenna mennään Legolandiin!
Sitä odotellessa........ :):):)

torstai 21. heinäkuuta 2011

Päivä eläintarhassa

Hej!

Tänää herättiin jo puoli viisi, kun laivassa aamupala tarjoiltiin viideltä ja laiva olki perillä Tukholman satamassa kuudelta! Mutta automatkaa oli Tukholman keskustasta Kolmårdeniin pari tuntia, joten sai sitten hieman nukkua.

Odoteltiin Kolmårdenin parkkipaikalla pari tuntia ennenkuin eläintarha aukesi, oli hiukan satainen keli. Mutta silti oli suht lämmin ja muuten iha hyvä sää :) Eläimiä oli paljon mm. delfiinejä, kissapetoja, kirahveja, sarvikuonoja, norsuja, seeproja, lukuisia käärmeitä, kotieläimiä yms. Safariajelu oli kyl jymymenestys, kaikki meijän perhees tykkäsi siitä.

Eläintarhassa oltiin sitten kolmeen tai neljään saakka ja sitten menimme paikalliselle huoltoasemalle syömää pizzaa. Lotta (minun pikkusiskoni) oli kuitenkin onnistunut sitten tilauksen jälkeen nukahtamaan ravintolassa, joten hän sai syödä pizzan tähteitä vasta meidän hotellissamme.

Olemme yön hotellissa ja huomenna saavumme sitten Tanskaan ja ylihuomenna menemme Legolandiin. En tiedä missä vaiheessa voin päivitellä blogia, mutta kyllä uusi blogiteksti tulee sitten aikanaan :)


Alhaalla on vielä muutama kuva Kolmårdenista:




keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

England, Here I come!

Heips!

Täällä sekamelksan keskel kirjoittelen taas. Tänää meille tuli kaksi uutta autoa (Toyotoa Hilux ja Toyota Rav4) ja ne meijän vanhat myytii pois. Nyt olemme viemässä meijän Namppelia isovanhempien luo ja menemme iltalaivalla kohti Ruotsia.
Namia tulee hirveä ikävä <3
Vili matkustaa "hienossa" kopassa tämän matkan ajan ja välillä pysähdyspaikoilla pääsee omaan terraarioonsa ja ulkoilemaankin.
Meijän reittimme kohti Englantia on tällainen:
Turku - Laivalla Ruotsiin - Ruotsi (Kolmården) - Tanska (Legoland) - Hollanti - Lautalla Englantiin - Englanti

Yritän päivitellä blogia aina jossain välis, missä ehdin ja missä on nettiyhteys :)
Nyt sitten alkaa muutto Englantiin! :D

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ensimmäinen blogikirjoitus

Hei vaan!

Olen Julia, 16-vuotias turkulainen tyttö, joka on tällä hetkellä muuttamassa Englantiin (tarkemmin sanottuna Shrivenhamiin). Harrastan ratsastusta ja partiota.
Itselläni on täällä Suomessa ollut vuokraponi, jota toivottavasti pääsen vuokraamaan vielä ensi vuonnakin. On minulla pari omaakin otusta : Nelivarvaskilpikonnavauva Vili ja shetlanninlammaskoiravanhus Nami.
Ajattelin perustaa tällaisen blogin, jossa kerron kuulumisiani Englannista yms. :)

Elikkä nyt päivän tapahtumiin:

Tänään on tarkoitus tulla muuttoauto, joka noutaa meijän muuttolaatikoitamme, (jotka saamme vasta kahden viikon päästä..). Osa tavaroista tulee mukaamme, kuten myös Vili. Nami jää isovanhempien hoitooni, sillä matkustamiseen se on jo aika vanha, ja sillä ei ole matkalle tarvittavia siruja, passeja yms.
Huomenna sitten kirjoittelen lisää, sillä silloin lähdemme koko perhe ajamaan kohti Englantia! :)